Mindent egy helyen – gyűjtőoldal nyerte a Startup versenyt

forrás Prim Online, 2012. március 22. 11:13

Egy gyűjtőoldal ötlete kapta a Budapest Bank Startup versenyének első díját. A program egy helyre gyűjti össze a felhasználó összes közösségi felületét, ezzel egyszerűsítve a használatukat. A startup versenyre minden korábbinál többen neveztek. A gazdasági válság ellenére 25 százalékos növekedés volt a nevezések számában. A döntőbe hét pályázat került.

Facebook, twitter, blog minden egy helyen, mindegyik egy helyről. Ez a lényege a Budapest Bank Startup idei versenyét megnyerő Webee szolgáltatásnak. A nemzetközi porondra készülő gyűjtőoldal az összes közösségi csatornát aktívan használó emberek követését tenné egyszerűbbé, és a felhasználó számára is egyszerűsítené a saját felületekhez való hozzáférést.

A második helyen a Tikkin nevű  alkalmazás végzett, amely az üzletek és a vásárlók kapcsolatát hivatott hatékonyabbá tenni az akciók, ajánlatok személyre szabott megjelenítésével. A bronzérmet a „Loki” nevű alkalmazás kapta, egy iPhone alkalmazás, amely a lokális kapcsolattartást segíti; az alkalmazás térképén megjelennek a közelben megosztott tartalmak – ezek természetesen kommentelhetők, lájkolhatók - majd adott idő belül eltűnnek, hogy mindig csak az aktuális tartalmak jelenjenek meg. A Loki nagy eséllyel lehet slágeralkalmazás koncerteken, fesztiválokon vagy éppen üzleti konferenciákon, vásárokon.

A startup verseny döntőjébe hét ötlet került be. Ezek mindegyike abból indul ki, hogy minden embernek van, vagy előbb utóbb lesz okostelefonja. A pályázatok között szerepelt fogyasztó tamagocsi, nőknek szóló ruhatári tartalom felügyelő, friss péksütemény rendelő is.

A neves üzletemberekből álló zsűri, Siklósi Zoltán (Invescom), Straub Elek (One Day Capital), Szigeti Károly (Central-Fund), Tánczos Péter (Euroventures) a döntőbe jutott versenyzők között több mint hat millió forint értékben osztott ki díjakat.

Kapcsolódó linkek:
http://barcamp.ap.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36