Virtualoso: A Magyar Telekom felhőszolgáltatása a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2012. március 6. 11:13

Az egyik legjelentősebb számítástechnikai vásár, a CeBIT idei fő témája a felhő alapú szolgáltatás. A Magyar Telekom Virtualoso szolgáltatása ennek keretében kapott meghívást a héten zajló hannoveri nemzetközi expora.

A Magyar Telekom kis-és középvállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásai közül a tavalyi év sikerterméke a Virtualoso-család, amely a felhőszolgáltatások piacán egyedi, vonzó ajánlataival növeli előfizetői versenyképességét. A Magyar Telekom az elmúlt egy évben megötszörözte az aktív szolgáltatások számát, így a Virtualoso ügyfeleinek száma mára már meghaladta a 4500-at, és több mint 10.000 szolgáltatás nyújt informatikai támogatást a vállalkozások mindennapjaihoz. Az elsősorban kis- és középvállalkozások igényeire szabott informatikai megoldásokat nagyrészt a szolgáltató- és kereskedelmi szektorban veszik igénybe.  A folyamatosan bővülő, és jelenleg nyolc elemből álló portfólió legnépszerűbb eleme az irodán kívüli kommunikációt támogató Virtualoso eMail, ezt követi a vállalkozások bevételeinek növelésében is szerepet játszó hívásmenedzselő Voice Center, harmadikként pedig a hatékony, közös munkát támogató Workplace szolgáltatás. A felhőszolgáltatások körében az egyik legfontosabb innovatív szolgáltatás 2011-ben a Fax2Email volt. A szolgáltatással teljesen mobilizálható a faxok kezelése, online felületen vagy akár okostelefonon is küldhetők, illetve fogadhatók faxok.

A CeBITen részleteiben a belső adatok és információk szakszerű tárolására és védelmére specializálódott Virtulaso Server és az online archiválási rendszert nyújtó Virtualoso BackUp mutatkozik be, amely szolgáltatások lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy nagyobb beruházási költség nélkül gondoskodhassanak a számukra is rendkívül fontosnak tartott biztonságról. Ezek a termékek ráadásul edukatív hatással is bírnak -  megmutatják, hogy minimális költségből is kivédhető, hogy a cég legfontosabb iratai, dokumentumai egy hibás eszköz miatt köddé váljanak.

További információk elérhetők: www.uzletitelekom.hu/virtualoso

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14