Elérhető a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2

forrás Prim Online, 2012. március 2. 10:28

A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 csomaggal az ügyfelek gyorsabban, megbízhatóbban és költséghatékonyabban nyújthatnak kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat. Ez a szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka.

·    3.0-ás Linux-kernel: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza az ütemező és a memóriakezelés optimalizálását és a processzoronkénti hálózati terheléselosztást. Ezek a szolgáltatások megnövelik a nagy számítási és I/O terhelést okozó informatikai szolgáltatások teljesítményét. Az SP2 támogatja a legújabb Intel Xeon és AMD Opteron processzorokat, és kiaknázza az új hardverek RAS szolgáltatásait, például a processzor és a memória kapcsolat nélküli módba helyezésének lehetőségét.
·    Btrfs: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 az első olyan Linux platform, amely vállalati szintű btrfs fájlrendszer-támogatást kínál. A YaST és Zypper eszközökbe integrált Snapper egy egyedülálló eszköz, amely a btrfs írás közben másolásra és pillanatfelvétel készítésére is képes, így támogatja a rendszergazdákat a telepített frissítések és a rendszer-konfiguráció módosításainak tesztelésében, és megkönnyíti a visszaállást az előző állapotra egy esetleges hiba esetén.
·    Linux Containers: a SLES SP2 támogatja a rendkívül hatékony Linux Containers operációsrendszer-virtualizációt is, amely révén több, független szerver operációs rendszer futtatható egyetlen vezérlő-hoszton. A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza mind a Xen, mind a KVM virtualizációs technológiákat, vendég operációs rendszerként pedig egyedülálló módon optimalizált VMware, Hyper-V, Xen és KVM környezetekre egyaránt.

Kulcsszavak: opsys Linux SuSE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05