Új mobilbiztonsági megoldásokkal jelentkezett a McAfee

forrás Prim Online, 2012. február 27. 17:01

A McAfee a barcelonai Mobile World Congress keretén belül mutatta be új, átfogó, eszköz, adat és applikáció védelmet nyújtó mobilbiztonsági megoldását. A jelentős technológiai fejlesztéseket alkalmazó McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) 10.0 hatékonyan azonosítja, szabályozza és védi az okostelefonokat és táblagépeket, így a nagyvállalati ügyfelek biztonsággal engedélyezhetik a saját tulajdonú mobileszközök használatát.

Adatbiztonság, alkalmazásbiztonság és könnyű adminisztráció:

A McAfee EMM lehetővé teszi a vállalatok számára a saját mobileszközök használatának engedélyezését, valamint biztonságos és egyszerű hozzáférést tesz lehetővé a vállalati applikációkhoz. A McAfee ePolicy Orchestrator platform biztosította biztonságos mobil hozzáféréssel, azonosítással és megfeleltetési jelentésekkel a McAfee EMM megoldás az asztali és laptop gépekkel azonos szintű ellenőrzést tesz lehetővé a mobileszközökön, beleértve a magántulajdonú okostelefonokat és táblagépeket is. Új tulajdonságok és képességek:

·    Kiterjesztett adatbiztonság: az email „sandboxing” iOS megelőzi a vállalati emailek továbbítását magáncímről; az iCloud backup-blokkoló megakadályozza a vállalati adatok áthelyezését az eszközről az iCloud-ba. A McAfee jövő hónapban tervezi kihozni integrált Secure Container android alapú megoldását, amely a cég szabályzatának megfelelően elkülöníti a vállalati emaileket, naptárt és kontaktokat a magánadatoktól.
·    Megerősített applikáció védelem: az applikációk android és iOS kompatibilis feketelistázása lehetővé teszi applikáció csoportok definiálását és hozzáférésük korlátozását. A nem biztonságos SSL tanúsítványok blokkolásával lehetőség nyílik a veszélyes oldalak elérésének megelőzésére is.
·    Egyszerű adminisztráció: Az androidos és iOS alapú tömeges kezelés megkönnyíti a nagy létszámú vállalati felhasználói csoportok mobileszközeinek engedélyezését. A kibővített skálázhatósággal egy szerveren akár 15 000 eszköz is menedzselhető.

A konferencián bemutatták a McAfee VirusScan Mobile Security legfrissebb vállalati verzióját is, amely átfogó védelmet nyújt az összes androidos eszköznek a rosszindulatú programok ellen. A McAfee VirusScan Mobile a fájlok, memóriakártyák, applikációk, internetes letöltések és szöveges üzenetek automatikus, frissített szűrésével akadályozza meg, hogy a rosszindulatú programok bejussanak a vállalati tartományba. A kifejezetten mobileszközökre tervezett McAfee VirusScan Mobile egyedülállóan könnyen kezelhető, keveset fogyaszt és gyorsan ellenőrzi a fájlokat.

Megerősített fogyasztói védelem:

A februárban megjelent McAfee Mobile Security 2.0 lakossági verziója mindenre kiterjedő védelmet nyújt az androidos mobileszközök felhasználói magánszférájának a mobil fenyegetések ellen. A megoldás erős vírusvédelmi, adatvédelmi, hívás és SMS szűrű valamint web és applikációvédelmi megoldások kombinációja, amely nemrég elnyerte a LAPTOP magazin szerkesztőségi díját, mint a legjobb mobilbiztonsági applikáció.

A McAfee, vezető pozícióját tovább szilárdítandó, a mobil iparág számos vezető vállalatával együttműködik, mint például a Lenovo, az NTT Docomo, a Softbank, a Singtel, a Vodafone Australia, és a Sprint, hogy a felhasználók a mobilvilág minden új lehetőségét biztonságosan kihasználhassák. Amikor a felhasználók új alkalmazásokat választanak, online vásárolnak, szociális hálózati oldalakat látogatnak, vagy akár fizetésre használják telefonjaikat, a McAfee mobilbiztonsági megoldásai megvédik őket.
 

Kulcsszavak: vírus security McAfee

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50