Interaktív Sat TV szolgáltatás a T-Home-tól

forrás Prim Online, 2011. november 23. 11:01

A  T-Home bejelentette, hogy – a hazai piacon öt éve elsőként bevezetett IPTV szolgáltatása után – Magyarországon először, 2011. december 1-től  új interaktív szolgáltatásokkal kibővített műholdas tévészolgáltatást indít. Az internetkapcsolat segítségével igénybe vehető interaktív kényelmi funkciókat már azok is élvezhetik, akik eddig nem érhették el a T-Home IPTV szolgáltatását.

A Telekom internetes szolgáltatása mellé rendelhető új ajánlat interaktív funkcióival, digitális hang és képminőségével, széles, akár HD-minőségű csatornaválasztékával, elektronikus műsorújságával még szórakoztatóbbá, élvezetesebbé teszi a tévénézést.

Az IPTV-hez hasonló kényelmi funkciókat biztosító műholdas tévé előfizetői számára igazi újdonság, hogy Archív TV kínálatból is válogathatnak: a szolgáltatásban lévő csatornák meghatározott tartalmai 72 órán belül műsorszámonként, vagy előfizetéses konstrukcióban utólag is megtekinthetők. Mindezek – valamint természetesen az elektronikus műsorújság (EPG), a felvétel, a megállítás, a gyerekzár, a kép a képben, a keresés és az [origo] funkciók – mellett hamarosan a Sony Pictures filmjeivel kibővített Videotéka (VoD), valamint a népszerű YouTube internetes felület is elérhetők lesznek.

A szolgáltatás igénybevételéhez – a hagyományos Sat TV szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül – speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum 1 Mbit/sec garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internetszolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

A 2011. december 1-től előfizethető interaktív tévészolgáltatásra előfizető T-Home ügyfeleknek az Alap csomag havi díja, 2 év hűséggel mindössze 1900 forintba kerül a meglévő T-Home internet-, és telefon-előfizetés mellé. Ráadásul a vállalat a szolgáltatás bevezetésekor – akciós ajánlatként – minden új, 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt Interaktív Sat TV csomagot 0 Ft telepítési díjjal nyújtja, továbbá a létesítéstől számított egy hónapig a havidíj is 0 Ft. Mindemellett a Prémium opció minden új Interaktív Sat TV mellé az első hónapban 0 Ft-ért vehető igénybe, valamint minden új 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt Interaktív Sat TV csomagra vonatkozóan 7 darab, meghatározott film az előfizetés részeként elérhető a Videotékából, amelyek 2012. január 13-ig tekinthetőek meg.

A Telekom sikeres tévépiaci jelenlétét tükrözi, hogy a T-Home IPTV előfizetőinek száma az elmúlt időszak dinamikus növekedését követően meghaladta a 200 ezret. Mint ismeretes, a hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként a T-Home (illetve elődmárkája, a T-Online Magyarország) indította el 2006 novemberében, és kereskedelmi forgalomban is egy ideig kizárólag ez a márka nyújtott IPTV szolgáltatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05