Qwiki.com - az élményteli információ

Vértes Judit, 2011. február 12. 10:00

Doug Imbruce egy új weboldalt mutatott be a tavaly ősszel megrendezett és a Tech Crunch által sponzorált technológiai konferencián és versenyen: a Qwiki.com multimédiás enciklopédiát. Az oldal a tudomány és művészet ötvözete, összegyűjti az adott témában található szövegeket, képeket és videókat, és mindezt egy multimédiás prezentációban, filmben mutatja be. A versenyen a Qwiki elnyerte a fődíjat, és annyira megtetszett a Facebook illetve a YoTube társalapítóinak, Eduardo Saverinnek  és Jawed Karimnak, hogy idén januárban 8 millió dollárt fektettek az induló vállalkozásba. A weboldal a múlt héten nyílt meg a nagyközönség előtt. 

A Qwiki egy új lehetőséget, új információszerzési módot teremtett az interneten. A korábbi keresőkkel szemben, ahol a fő szempont az volt, hogy minél rövidebb idő alatt minél több információhoz jusson a felhasználó, a Qwiki  az információszerzés élményét tartja szem előtt. Nyílván sokkal gyorsabb idő megnézni egy hírösszefoglalót az egyiptomi eseményekről az Index vagy az Origo oldalán, mint megnézni és meghallgatni a videós prezentációt a Qwiki oldalán, de ez utóbbi vitathatatlanul érdekesebb.

Imbruce tervezi egy telefonos szolgáltatás bevezetését, melynek segítségével rendszeres személyes információkat kérhetünk, valamint egy személyre szabott interaktív Qwiki oldal létrehozását, melyre saját videóinkat, képeinket tölthetjük fel és oszthatjuk meg másokkal.

A Qwiki az információszerzésben nem tett mást, mint az újságírás terén Rupert Murdoch (http://hirek.prim.hu/cikk/80674): felismerte és kihasználta az internet nyújtotta lehetőségeket. Ettől lett más és több a The Daily, mint egy hagyományos napilap, és ettől jelent mást és többet a Qwiki, mint fellapozni egy lexikont.

Kulcsszavak: Wikipedia lexikon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05