A Moody's is leértékelte a Lucentet

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 3. 07:58
Két napon belül a második nagy nemzetközi hitelminősítő rontotta a világ legnagyobb távközlési berendezésgyártója, az amerikai Lucent Technologies besorolását, jeleként a szektor változatlanul borús kilátásainak.
A Moody's Investors Service közlése szerint a cég 5,9 milliárd dollárnyi nem alárendelt hosszú távú adósságának osztályzata csütörtöktől Ba3 az eddigi Ba1 helyett, vagyis a besorolás egyszerre két fokozattal romlott (más hitelminősítők beosztása szerint a módosítás BB pluszról BB mínuszra történő visszasorolásnak felel meg).

A Moody's indoklása szerint a döntés tükrözi a távközlési berendezéspiac tartósan gyenge kilátásainak várható hatását a Lucent teljesítményére. A cég végfelhasználói piacának gyengesége máris látszik a Lucent eredményein. Mindezt rontja még a Lucent gyenge marketingtevékenysége és a termékkínálaton tátongó rések is - áll a Moody's londoni irodájának jelentésében. Ezek együttes hatásaként a hitelminősítő szetint a Lucent piaci teljesítménye az idén várhatóan elmarad a szektor egészétől.

A Moody's előtt a héten a Standard and Poor's hitelminősítő is leértékelte a Lucent Technologiest. Hosszú lejáratú adósságának új besorolása BB mínusz az eddigi BB plusz helyett, vagyis az S and P ugyanolyan mértékű visszasorolást jelentett be, mint most a Moody"s. Az S and P továbbra is megfigyelés alatt tartja a céget, negatív kilátással.

A leértékelést a Standard and Poor's is a távközlési berendezési iparág helyzetének folytatódó általános rosszabbodásával indokolta, ami a hitelminősítő szerint középtávon korlátozni fogja a Lucent bevételének növekedését, működési nyereségességét és pénzforgalmi többletét.

Kulcsszavak: Lucent S&P +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36