Fizetéslevonás a HP németországi dolgozóitól?

FeriMesz , 2001. július 5. 21:34
A Hewlett-Packard megkérte németországi dolgozóit, hogy önként mondjanak le fizetésük egy részéről, vagy néhány szabadnapról.
A vállalat október végéig 18 millió márkát, azaz 9,2 millió eurót szeretne megtakarítani. A cég arra törekszik, hogy a versenytársak színvonalához igazítsa költségstruktúráját - mondta Herbert Schmitz, a HP németországi vezetője július 5-én Stuttgartban. A döntés fő oka az, hogy a HP nem éri el a 2001-re tervezett 15 százalékos forgalmi növekedést. Ezért körülbelül 5500 dolgozót levélben kértek meg arra, hogy négy hónapon keresztül önkéntesen mondjanak le fizetésük 10 százalékáról vagy 8 szabadnapról, illetve ezek kombinációjáról. A dolgozók vissza is utasíthatják a megtakarítási akciót, tehát megtagadhatják az önkéntes fizetés/szabadnap levonást - az anonimitás mindenki számára adott.

A számítástechnikai vállalat a leépítés elkerülésére törekszik. A normális fluktuáció és az előnyugdíjazási program segítségével a betöltött munkahelyek száma az év végére kb. 6000-re csökken. A HP-Deutschland GmbH nehézségei érintik a PC-piacot, és a szerver- és workstation-üzletet. A HP Services és a HP Consulting nyereséges maradt. Ezeken a területeken 250 új munkahelyet is teremtettek. A Hewlett-Packard foglalkoztatottjainak száma tehát mindent egybevetve még mindig magasabb lesz, mint egy évvel ezelőtt.

Schmitz mindenesetre továbbra is optimistán tekint a jövőbe. A HP Deutschland olyan fiatal internetes cégek megvásárlását tervezi, amelyek értéke a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt lecsökkent.

A HP Deutschland tavalyi forgalma 9,6 milliárd márka (4,9 euró) volt, amerikai anyavállalata pedig 48,8 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el.

Kulcsszavak: HP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38