Erősen visszaesett a Hewlett-Packard profitja

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 21. 07:17
Az amerikai és általában a világgazdasági konjunktúra lassulása eléggé visszavetette a világ második legnagyobb számítógép- és nyomtatógyártója, az amerikai Hewlett-Packard profitját a folyó üzleti év második negyedében és első hat hónapjában.
A vállalat az áprilissal zárult második negyedévben 319 millió dollár nettó profitot ért el, 66 százalékkal kevesebbet, mint az előző pénzügyi év második negyedében. A forgalom 4 százalékkal 11,6 milliárd dollárra esett vissza. Forgalma az év első felében 1 százalékkal 23,6 milliárd dollárra, nyeresége 63 százalékkal 647 millió dollárra csökkent. A pro forma nyereség 18 dollárcent volt részvényenként, több, mint amire a Wall Street számított.

Az eredményeket befolyásolták a nagy makrogazdasági kihívások, a fogyasztói kiadások és a befektetések csökkenése az Egyesült Államokban és Európában - mondta Carly Fiorina cégelnök. A felhasználói ágazatban a második negyedévben 8 százalékkal csökkent a forgalom, sikerült azonban megtartani és növelni a piaci részarányt valamennyi kategóriában. A vállalati üzletágban 1 százalékos volt a forgalom csökkenése. Ezzel szemben a Hewlett-Packard árbevétele a szolgáltató tevékenységből 9 százalékkal, a tanácsadó tevékenységből pedig 33 százalékkal emelkedett.

A Palo Altó-i vállalat harmadik negyedévi nyereségprognózisát tarthatónak véli. A Hewlett-Packard a fontos gazdasági mutatók további rosszabbodása és a növekvő általános bizonytalanság miatt azonban a harmadik negyedévben stagnáló vagy 5 százalékkal csökkenő forgalmat vár.

Kulcsszavak: HP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59