Informatikai Matáv-befektetés Nyíregyházán

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 26. 09:35
Az országban elsőként Nyíregyházán hoz létre települési informatikai központot a Matáv. A félmilliárd forint értékű befektetésről a szerződést szerdán írta alá Tankó Zoltán, a cég vezérigazgató-helyettese és Csabai Lászlóné polgármester a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.
A városi adatátviteli és -feldolgozó centrumot a helyi polgármesteri hivatalban alakítják ki, és azt az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Nyírinfo Közhasznú Társaság működteti majd. A beruházás részeként korszerűsítik a hivatal belső informatikai hálózatát is.

A rendszerhez a polgármesteri hivatal mellett csatlakoznak a település városi tulajdonú közintézményei, gazdasági társaságai, illetve később a lakosságnak is lesz lehetősége rá. A nyíregyházi önkormányzat ugyanis tervezi a számítógépes lakossági kommunikáció, az elektrotechnikai úton történő ügyfélszolgálat bevezetését.

Az elképzelések szerint a rendszerhez úgynevezett nyilvános, utcai terminálokat is csatlakoztatnak majd, amelyeken a helyi polgárok mellett a városba látogatók kérhetnek útbaigazító vagy turisztikai célú információkat.

A Matáv Rt. finanszírozásában létrejövő települési informatikai rendszeren megtalálható lesz Nyíregyháza gazdasági, szociális és közműtérképe is.

Az adatátvitel a Matáv-hálózaton keresztül történik majd, így a cég befektetése bevételének növelését szolgálja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36