Kötelező szabadság a Sun és HP cégeknél

Zsigó József, 2001. április 25. 20:45
A költségek csökkentésére kötelező lesz egy megadott idő-intervallumban kivenniük szabadságuk egy részét a Sun Microsystems és a Hewlett-Packard dolgozóinak.
A Hewlett Packard cégnél a dolgozóknak május 1. és október 31. között hat napot kell szabadságon tölteniük, a Sun Microsystemsnél pedig július első hetét kell kivenniük az alkalmazottaknak. Mindkét cég szóvivője a költségek csökkentésével indokolta az előírást. Természetesen a teljes fizetésüket megkapják erre az időre a dolgozók. Megfigyelők szerint ez még mindig jobb megoldás, mint az elbocsátás: az Intel és a Cisco több ezer alkalmazottját küldte el financiális okok miatt.

A HP más eszközökkel is próbálja csökkenteni a költségeket. Vezetői állásban dolgozó munkatársainak beosztotti pozíciót ajánlott fel, mivel az egy menedzserre jutó 6,3 beosztott jóval elmarad a 8,3 átlagtól. Természetesen itt a fizetés nem olyan magas. A Sun új alkalmazottjai mind frissen végzett diákok, akik jóval kisebb fizetéssel is beérik. Elhalasztották a szokásos éves béremeléseket is, és mindkét cégnél csökkentették a szerződéses dolgozók létszámát – írja a CNET.

Kulcsszavak: Sun HP +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59