Az MNASZ első iRacing bajnokságának szakmai partnere és társ kiírója a HUNESZ

forrás: Prím Online, 2024. február 13. 19:41

Az iRacing és az FIA 2023 augusztusában jelentette be szoros együttműködését, melynek az eredménye egy hivatalos, iRacing platformon szervezett regionális bajnokság. Az együttműködés megnyitotta a kaput az FIA égisze alá tartozó országok autósport szövetségeinek – így az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség)-nek is – hogy e-sport bajnokságokat rendezzenek a FIA F4-es, hivatalosan licencelt autóval. A futamok lebonyolítását a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) Szimulátor Sport szakága és tagjai biztosítják.

 

Az MNASZ-HUNESZ Országos iRacing Bajnoksága lehetőséget kíván biztosítani mind a profi szimulátor versenyzőknek, mind azoknak, akik nemrég kezdték „pályafutásukat”, ezért az iRacing weboldalán megtalálható hivalos rangsoroló rendszer (iRating) alapján a regisztrált versenyzők besorolásra kerülnek AM (amatőr) és PRO (profi) kategóriákba.

 

Az indulók a PRO kategóriában F4-es autókkal, míg az AM kategóriában Toyota GR86 autókkal vesznek részt a versenyen.

 

 

Az új bajnokság és az MNASZ hivatalos szakmai nyitása az e-sport felé nagyon fontos a magyar autósport utánpótlás nevelése számára. Nem csak a szimulátoros technológiák és az e-sport a hagyományos autósporttal történő folyamatosan fejlődő, egyre szorosabb összefonódása miatt. Hanem azért is, mert a sportág szempontjából is emblematikus dolog, hogy az elmúlt másfél évtizedben például a hazai autósport két Európa és világbajnoki szinten legeredményesebb és legismertebb versenyzője is a szimulátoros versenyzés világából érkezett a sportágba! Egy egy ilyen pályafutás nagyon motiváló és példaértékű lehet az autósportba az e-sporton keresztül bele kóstoló és beleszerető gyerekek, fiatalok számára. A szövetség bízik benne, hogy akár esetleg pont itt az első MNASZ-HUNESZ Országos iRacing Bajnokságban találjuk majd meg a következő másfél évtized Michelisz Norbertjét vagy Kiss Norbertjét a magyar autósport számára.

 

 

A bajnokság egyedi lehetőséget kínál azoknak, akik új iRacing játékosok, mivel minden friss iRacing regisztrálónak lehetősége van igényelni,egy éves ingyenes iRacing előfizetést MNASZ kuponnal, melyhez egy FIA F4-es autó is jár!

 

Izgalmas kihívás előtt a résztvevők

 

A fordulókat egy hétig tartó, rangsoroló időszak előzi meg, ami február 19. és február 25. között zajlik majd. A kvalifikációs periódust követően (február 26. után) minden versenyzőt az általuk elért legjobb köridő alapján rangsorolnak. Ezt követően a legjobb 40 AM és a legjobb 24 PRO kategóriás versenyző kerül kiválasztásra.

Minden versenynapon két forduló fog lezajlani mind az AM, mind a PRO osztályban:

 

AM kategória:

1. versenynap, 2023. március 2.

              – Lime Rock Park

              – Okayama

2. versenynap, 2023. március 9.

              – Laguna Seca

              – Oulton Park

PRO kategória:

1. versenynap, 2023. március 2.

              – Brands Hatch

              – Imola

2. versenynap, 2023. március 9.

              – Laguna Seca

              – Oulton Park

A bajnokság összes versenyét élőben – beleértve a PRO és az AM kategóriát, valamint a február 12-én megrendezett, a magyar autóversenyzés és szimulátorozás legnagyobb sztárjaival teletűzdelt All-Star versenyt – az MNASZ és HUNESZ facebook oldalán, illetve a PAZA Production YouTube csatornáján lehet megtekinteni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36