Idén is keresik az Év Innovátorát!

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 13. 16:09

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület idén is meghirdeti a jelenkor kiemelkedő innovátorait célzó elismerését, a HTE Fekete László-díjat. A pályázatra 2023. október 1-jéig lehet jelentkezni vagy arra érdemes személyt jelölni, mindössze pár oldalas bemutatkozó írás kíséretében. A szakmai elismerés mellett a nyertest 1.000.000 Ft készpénz is illeti.

Fekete László

A díj Fekete László (1960-2017) előtt tiszteleg, aki a hazai távközlési és informatikai közösség vezető alakja volt, mind munkásságában, mind személyiségében. A HTE Fekete László-díj az újítás mögött álló személyt hivatott díjazni, így azon magánemberek indulhatnak érte (vagy jelölhetik őket), akik egyéni innovatív kvalitással rendelkeznek, legyen szó informatikus vagy távközlési szakemberekről, tervező-, fejlesztőmérnökökről illetve egyéb projektvezetőkről.

 

Kikötés, hogy a jelölt egy vagy több infokommunikációs projektben ötletgazdaként és/vagy vezetőként már részt vett, valamint az általa létrehozott innovatív szolgáltatás, termék vagy fejlesztés Magyarországon a pályázat benyújtásakor már elérhető legyen. 

 

 

– A pályázathoz elegendő akár egy 6 oldalas anyag is, de fontos, hogy kiderüljön belőle a jelölt adott innovációban nyújtott szerepe és munkamódszere, hiszen persze fontos az adott termék, de az értékelés döntő eleme maga az Ember az innováció mögött – tájékoztatott Maradi István, a pályázat kurátora.

 

2020 óta évente egyszer, a HTE Infokom szakmai nagyrendezvényen kerül átadásra a díj, amelynek előző évi nyertese Scheidler Balázs – az ő 1998-ban létrehozott szoftverfejlesztésével dolgozik ma már a NASA, valamint az Amazon Kindle. Scheidler jelenleg startup befektetőként, valamint mentorként munkálkodik, az Év Innovátora díjjal járó összeget pedig egy gyermekszegénység ellen küzdő alapítványnak ajánlotta fel.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59