Vezető gyógyszergyárat tesz fenntarthatóbbá a Honeywell

forrás: Prím Online, 2023. július 22. 10:37

A Honeywell bejelentette, hogy együttműködésre lép a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. vállalattal (NYSE és TASE: TEVA). Az együttműködés célja, hogy csökkentsék az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást a vezető generikus gyógyszergyártó debreceni üzemében.

A Teva a Honeywell „Energy as a Service” (EaaS) modelljét alkalmazza majd, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb befektetés nélkül hajtson végre energiahatékonysági fejlesztéseket. Az erőfeszítések támogatják a Teva környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati céljainak megvalósítását, és minimalizálják a környezetre gyakorolt káros hatását.

 

Az EaaS-szerződés keretében a Honeywell hároméves alapszintű energiahatékonysági értéket állít fel a debreceni létesítményre vonatkozóan, és meghatározza, hogy mely épületelemek felelősek a telephely energiafogyasztásáért. Olyan kész megoldások segítségével, mint a Honeywell Forge Sustainability+ for Buildings | Carbon and Energy Management, valamint különböző almérők, a Honeywell eszközszinten lehetővé teszi az energiafelhasználási adatok folyamatos gyűjtését. Ezen adatok felhasználásával a Honeywell és a Teva olyan tervet dolgozhat ki, amely segít csökkenteni az energiafelhasználást, miközben fenntartja az ideális felhasználói élményt.

 

freepik.com

 

„A szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése nem csupán kötelezettség, hanem felelősség is” – mondta Gary Baker, a Teva Active Pharmaceutical Ingredients magyarországi vezérigazgatója. „A környezeti fenntarthatóság kiemelt helyet foglal el a prioritásaink között. A nemrégiben közzétett 2022-es ESG Progress Report bemutatja stratégiai megközelítésünket és kiemelt témáinkat, többek között a környezeti lábnyomunk csökkentésére vonatkozó törekvéseinket. Az 1. és 2. területbe tartozó üvegházhatású gázkibocsátásunkat abszolút értékben 24%-kal csökkentettük (2019-hez képest), amellyel megelőztük a 2025-ös ütemtervünket (25%-os csökkentés). A 3. területbe tartozó abszolút üvegházhatású gázkibocsátásunkat pedig 12%-kal sikerült csökkentenünk (2020-hoz képest).  Ez az együttműködés tovább segíti a környezetvédelemre irányuló erőfeszítéseinket.”

 

A jobb energiagazdálkodás kiépítésének mihamarabbi elindítása kiemelkedően fontos. A kereskedelmi épületek és az építőipar 2011-ben a globális energia- és folyamatalapú szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért, valamint a globális energiaszükséglet több mint 34%-áért volt felelős.

 

„Hiába prioritás a fenntarthatóság, a költségvonzat gyakran válik befolyásoló tényezővé. Az EaaS-modell használatával a vállalatoknak most lehetőségük nyílik arra, hogy jelentős energiakorszerűsítéseket hajtsanak végre számottevő tőkebefektetés nélkül, ami azt jelenti, hogy más prioritásaikat tarthatják szem előtt a beruházásoknál, miközben csökkentik épületeik környezeti hatását” – mondta Evangelos Alepochoritis, a Honeywell európai energia- és fenntarthatósági vezetője. „Az olyan nagy multinacionális vállalatok vezetői, mint a Teva, felismerik, hogy a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú a sikerükhöz – és hogy a tulajdonukban lévő vagy bérelt épületek energiahatékonysága stratégiailag és üzletileg is prioritás, valamint környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen.”

 

A Honeywell EaaS-alapú megközelítése különböző fejlesztéseken keresztül, az épületek teljes területén segíthet az ügyfeleknek fenntarthatósági céljaik elérésében. A Honeywell emellett létrehozta harmadik féltől származó megoldások és kiegészítő szolgáltatások ökoszisztémáját is, hogy ezzel is tovább segítse az ügyfeleket az épületek energiafogyasztásának csökkentésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38