Évről évre egyre sikeresebb a Vállvetve Apával Nap!

forrás: Prím Online, 2023. június 20. 09:58

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az édesapákat! Hat évvel ezelőtt kezdeményezte a Férfiak Klubja – Független Társadalmi Szervezet a különleges Vállvetve Apával Napot, amelynek keretében az apukák, szervezett körülmények között, vihetik be gyermekeiket a munkahelyükre apák napját követő hétfőn. 

A különleges programhoz  már több, mint száz cég csatlakozott. A vállalatok vezetői tisztában vannak vele, hogy a munka – magánélet egyensúly rendkívül lényeges a mai világban, ezért igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni a munkavállalóik mentális- és fizikai egészségéért. Sok gyermek izgatottan várta a június 19-ét, az apák napját követő hétfőt, hiszen végre a saját szemükkel leshették meg, hol dolgozik, mivel is foglalkozik az apjuk egész nap. A kicsik és nagyok így könnyebben megértik azt is, hogy a pénz nem a bankautomatából származik, hanem azért keményen meg kell dolgozni.  Ez a kitüntetett nap arról is szól, hogy az apa-gyerek kapcsolat még jobban megszilárduljon és közös élményekkel, tapasztalatokkal térjenek együtt haza, átbeszélve mivel is foglalkozik a szülő.

 

 

A program célja, hogy segítse az apa-gyermek kötődés elmélyítését, és hogy minőségi időt tölthessen együtt az apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon, beavassa „titkos, felnőtt” világába, az édesapa munkahelyén. Az akcióhoz csatlakozva kis-, közép-, nagy- és multinacionális vállalatok is egyaránt megvalósították ezt az egyedi kezdeményezést. Közülük többen már nem először rendezik meg e speciális apák napi programot.

 

Idén, az államigazgatás fontos pilléreként, csatlakozott a programhoz a Pest Vármegyei Kormányhivatal is. Köszöntő beszédében, dr. Tarnai Richárd főispán, ötgyermekes édesapaként és vezetőként is fontosnak tartotta, hogy a program keretében lehetőséget biztosítanak az apák számára a gyermekekkel való mély kötődés kialakítására. A kormányhivatalban zajló Vállvetve Apával Napon tiszteletét tette dr. Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár asszony, aki háromgyermekes édesanyaként kiemelte a program családokra gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. Az eseményen külön köszöntötte az édesapákat és gyermekeiket Bedő Imre a Vállvetve Apával Nap program megalkotója.

 

 

Miért ennyire népszerű ez a nap? 

 

Mivel betekintést nyújt a gyermekeknek az „apa titkos életébe”, valós helyzetekbe, szerepébe, feladataiba, abba, ahogy apa tevékenykedik, együttműködik más emberekkel, mindeközben minőségi, tartalmas és tanulságos időt tölthetnek együtt. A cégvezetőknek és a cégeknek ez egy ideális alkalom, hogy személyesebb, családiasabb légkört teremthessenek; nemcsak a munkavállalót látják az alkalmazottakban, hanem a szülőt is, a dolgozó férfi, az apa mögött a szerető családot.

 

 

Bedő Imre, a Vállvetve Apával kezdeményezést elindító tíz éves Férfiak Klubja alapítója részletezte, miért is olyan lényeges, hogy az apák és gyermekeik minőségi időt tölthessenek együtt: „Nem győzzük hangsúlyozni, milyen nélkülözhetetlen szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében, a minták átadásában. A programmal az a szándékunk, hogy az apák napját jelentős ünneppé emeljük, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Erre a különleges napra nem is találhattunk volna tökéletesebb helyet mint az apa „titkos életét” jelentő munkahelyét. A csatlakozott cégek vezetői tisztában vannak vele, hogy munkahely és a családi élet nem egymás ellen vannak, hanem szövetségben működve nemcsak a munkavállalóknak és a munkáltatónak, hanem a következő generációnak is új értéket teremthetnek. Az ünnep nemcsak arra jó lehetőség, hogy a cégek a férfiak családi fontosságára összpontosítsanak, és jelezzék, mennyire értékelik a munkatársaik otthoni teljesítményét, hanem hiánypótló kezdeményezés nemzetgazdasági szempontból is. Nem lehet ugyanis eléggé kiemelni, mennyire fontos, hogy a gyerekek igazi munkahelyeket lássanak it, ahol igazi munka folyik.”  

 

Fotók: Bacsó Levente Férfiak Klubja önkéntes és Férfiak Klubja

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17