Új eszközöket ad a jövő villamos hálózatának kialakításához a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. február 17. 09:54

Tovább bővítette a jövő villamos hálózatának kiépítését támogató portfólióját a Schneider Electric, a társaság a DISTRIBUTECH International 2023 rendezvényen mutatta be új megoldásait. A cég fejlesztései támogatják a közműszolgáltatókat a digitális átállás fokozatos megvalósításában. 

A közműszolgáltatók jelentős kihívásokkal néznek szembe a klímavészhelyzet, a szakemberhiány és az energiaválság miatt, a helyzetüket pedig tovább nehezíti keresleti oldalon a fogyasztói igények és magatartás forradalmi változása. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kibővítette portfólióját, hogy ezzel is támogassa a közműszolgáltatókat és ügyfeleiket a digitális átalakulásban az energia-értéklánc teljes egészén.

 

„Elkerülhetetlen az új, digitalizált energetikai környezetre történő átállás, ami azonban akadály helyett inkább lehetőséget jelent a közműszolgáltatók számára, hogy átalakítsák üzleti tevékenységüket a meglévő üzleti modelljeik újragondolásával, a pályázati források elnyerésével, valamint a keresleti és kínálati oldal digitalizálásával. Büszkék vagyunk arra, hogy robusztus és folyamatosan fejlődő portfóliónkkal megbízható partnerként szolgálhatunk a jövő villamos hálózatainak kialakítása felé vezető úton” – mondta el Gary Lawrence, a Schneider Electric „Power and Grid” üzletágának elnöke. 

 

 

Széleskörű megoldások a hálózat teljes életciklusának kezeléséhez

 

Mivel a közművek összetett hálózati, energiatermelési és energiaátalakítási kihívásokkal néznek szembe, a gyors innováció és az új megoldások agilis bevezetése segítik a szolgáltatókat abban, hogy már rövid távon is előnyöket érjenek el, miközben megalapozzák a hosszú távú elképzeléseket. A fokozatos, lépésről-lépésre történő átalakulás lehetővé teszi a közműszolgáltatók számára, hogy kicsiben kezdjenek és idővel egyre több területre terjesszék ki a digitalizációt azáltal, hogy kezdetben a legsürgetőbb fogyasztói igényekre és hálózati helyszínekre összpontosítanak ahelyett, hogy az egész rendszeren egyszerre vezetnének be új megoldásokat. 

 

A „Grid to Prosumer" megközelítés az elosztott energiaforrások (DER) menedzselésével kapcsolatos igényeket a vállalati technológiák és üzleti folyamatok egészére kiterjedően kezeli. Ez a fokozatosan, lépésről lépésre történő építkezés kezdődhet például a modellezéssel és szimulációval, majd fokozatosan ki lehet terjeszteni a legújabb, digitális eszközök használatát a helyzetfelismerés, az egyszerűsített optimalizálás, a fejlett optimalizálás és a piaci integráció felé.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38