Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel rendez közös meetupot a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2022. november 23. 15:39

Digitalizáció az oktatásban: az ELTE címmel rendez a legnagyobb magyarországi egyetem, az ELTE munkatársainak közreműködésével zajló online meetupot a Neumann Társaság 2022. december 8-án. 

2020 márciusában a koronavírus járvány terjedése miatt Magyarország néhány nap alatt az online térbe költözött, beleértve a hazai felsőoktatási intézményeket is. Több mint két és fél évvel a pandémia kitörése után a több mint négyezer főt foglalkoztató ELTE mint intézmény digitális átállásáról és az online zajló oktatásról beszélgetünk az egyetem két vezető beosztású munkatársával.

 

A meetup vendégei egy “keletkezéstörténetet” elevenítenek fel, két szemszögből is megosztva tapasztalataikat a hallgatósággal: egyrészt oktatásszervezési, másrészt informatikai/műszaki megvalósíthatósági irányból.

 

 

A Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup felkért szakértői:

● Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója. Az igazgatóság feladata az egyetem oktatásszervezési feladatainak végrehajtása, illetve a kari szintű oktatásszervezési feladatok irányítása és szakmai felügyelete. 

● Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója. Az igazgatóság központi informatikai, oktatástechnikai és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt az egyetem számára, és ezek keretében biztosítja a hálózat, a kliensek és a szerverek működtetését, a felhasználók adminisztrációját és felügyeletét. Koordinálja az egyetem IT-fejlesztéseit és az IT-stratégiája kialakítását. 

 

Szó fog esni az oktatók, a diákok és az adminisztratív munkavállalók kezdetkori digitális készségeiről, a virtuális oktatás megszervezése és a szervezet általános működése érdekében alkalmazott eljárásokról és megoldásokról, valamint az elért eredményekről, tanulságokról. Hogy a végbement transzformáció sikerét miképp ítélik meg a kulcsszereplők, az ad hoc kialakult válsághelyzet mennyiben hagyott teret a kifinomult tervezésnek, mik voltak a legnagyobb nehézségek és volt-e “mázli” avagy szerencsés fordulat, a beszélgetés során fogjuk megtudni.

 

A Neumann Társaság részéről a beszélgetést Dandoy Gabriella, a Neumann Társaság munkatársa moderálja.

 

A 2022. december 8-án 14 órától zajló Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50