Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

forrás: Prím Online, 2022. október 3. 18:22

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

A Santander AM és az EIT InnoEnergy bejelentették, hogy közös erővel felgyorsítják az energetikai átmenetet, és az EIT InnoEnergy portfóliójából a kontinens legígéretesebb klímatechnológiai start-up vállalkozásaiba fektetett kockázati tőke révén kezelnék Európa energiabiztonsági és árválságát.

 

Az új klímatechnológiai alap a magánbanki és intézményi befektetők számára biztosít eszközöket, hogy olyan korai fázisban lévő vállalatokba invesztáljanak, amelyek valós hatást gyakorolnak az az energia megfizethetővé, elérhetővé és fenntarthatóvá tételére. A befektetők elsősorban az EIT InnoEnergy meglévő portfóliójából kerülnek ki, amely olyan különböző ágazatokat és témaköröket fed le, mint a körforgásos gazdaság, a megújuló energiahasználat, az energiatárolás és -hatékonyság, a közlekedés és mobilitás, az okos otthonok, városok és hálózatok, valamint a hidrogén-felhasználás.

 

Az alap portfóliókezelője a Santander AM lesz. A Banco Santander várhatóan fő befektetőként vesz majd részt a folyamatokban. Az EIT InnoEnergy társbefektetőként nyújt hozzáadott értékű szolgáltatásokat az induló vállalkozások számára a kockázatcsökkentés és az üzleti ügyeik felgyorsítása érdekében. A kezdeményezést vegyes összetételű, egymást kiegészítő tagokból álló csapat fogja irányítani: Santiago Gil, az Enagas volt kockázati tőkebefektetésért felelős vezetője, Giovanni Bologna, aki nemrégiben csatlakozott a Santander AM-hez az Athos kockázati alaptól való távozását követően, és Jordi López, az EIT InnoEnergy volt üzletfejlesztési vezetője.

 

„Az új alap kiegészíti és megerősíti a már meglévő innovációs ökoszisztémánkat. Megkönnyíti a tőke gyors elosztását, hogy felgyorsítsa a piacra jutás sebességét a klímatechnológiai innovációk vonatkozásában. Egyértelmű win-win helyzetről beszélhetünk nemcsak a több mint 180 innovatív vállalkozásunk, hanem az Alap számára is. Az InnoEnergy portfóliójához való közvetlen hozzáférés az Alap számára egy olyan értékesítési folyamatot garantál, amely kulcsfontosságú a lekötött tőke gyorsabb felhasználása szempontjából, figyelembe véve az ilyen típusú forrás iránti keresletet.” – mondta Elena Bou, az EIT InnoEnergy innovációkért felelős igazgatója. 

 

Borja Diaz-Llanos, a Santander Asset Management alternatív befektetésekért felelős vezetője szerint az innováció döntő szerepet játszik abban, hogy 2050-re elérhessük a nettó nulla kibocsátás célkitűzését. A kezdeményezéssel az a céljuk, hogy további tőkét biztosítsanak a legnagyobb kibocsátás-csökkentési potenciállal rendelkező startup vállalkozás számára.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59