Médiatanács: sikeres volt a Tilos Kulturális Alapítvány pályázata

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 23. 09:58

A Budapest 90,3 MHz frekvencia használatára kiírt pályázatot a Tilos Kulturális Alapítvány nyerte. A Médiatanács vizsgálata megállapította, hogy a Netflix egy, a kábítószerek használatát és hatását bemutató sorozatánál nem megfelelő korhatári besorolást használt.

A Tilos Kulturális Alapítvány nyerte a Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű rádiós frekvencia használatára indított pályázati eljárást. A Médiatanács döntése értelmében a pályázó 10 évre nyerte el a jogot arra, hogy a frekvencián közösségi rádiót működtethessen.

 

Netflix: helytelen korhatár-besorolású a kábítószereket bemutató dokumentumsorozat 

Nézői bejelentésre vizsgálta a hatóság a Netflix „Hogyan irányítsd az elméd” című sorozatát.  A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a négyrészes sorozat a pszichedelikus szerek hatásait olyan módon mutatja be, hogy az a 18 év alatti korosztályt a műsorban szereplő narkotikumok kipróbálására ösztönözheti. A készítők részletesen foglalkoznak a kábítószerek állítólagos pozitív hatásaival, ugyanakkor a veszélyeket csak felületesen és hiányosan említik. A műsorszámot a Netflix „16 éven felülieknek” besorolással tette közzé, azonban a Médiatanács döntése értelmében a „18 év felettieknek” szóló korhatár-kategóriába kellett volna sorolni és olyan hatékony műszaki megoldással ellátni, amely biztosítja, hogy a műsorszám kiskorúak számára ne legyen elérhető. A sorozat más országokban, például az Amerikai Egyesült Államokban a „TV-MA”, azaz a „csak felnőtt közönségnek” szóló besorolással került adásba.

 

A Netflix Hollandiában bejegyzett társaság, így a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, a magyar hatóság – főszabály szerint – nem járhat el vele szemben. A Médiatanács ezért értesíti a Commissariaat voor de Media (CvdM) holland társhatóságot, rendelkezésükre bocsátja saját vizsgálati eredményeit és kéri tőlük az eset kivizsgálását.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14