A Meta bevezette Magyarországon az Instagram szülői felügyeleti funkcióját

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 18. 15:26

A Meta a magyar felhasználók számára is elérhetővé tette a Családi központot, ami az Instagram szülői felügyeleti funkciója. Ez az eszköz lehetővé teszi a szülők számára, hogy az Instagramon napi vagy heti időlimiteket és ütemezett szüneteket állítsanak be gyermekeik számára. A Családi központon szakértők által támogatott tartalmak is elérhetők, amelyek segítenek a tizenéves gyerekeknek és szüleiknek eligazodni a digitális világban.

2022. szeptember 15-től az Instagram szülői felügyeleti eszközei (az Egyesült Államokhoz és néhány más országhoz hasonlóan) Magyarországon is elérhetővé váltak. A Családi központ lehetővé teszi a szülők (vagy gondviselők) számára, hogy tizenéves gyermekeiknek meghívót küldjenek a fiókjuk felügyeletére, vagy elfogadják a gyermekeik erre vonatkozó meghívását.

 

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

 

 

A Családi központon keresztül a szülők láthatják, hogy tinédzser gyermekük naponta átlagosan mennyi időt tölt az Instagramon, és az időkorlátok közös beállításával segíthetnek neki jobban beosztani az idejét. Az új Tarts szünetet! funkció emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramon a Reels-videókat. 

 

Az új eszköznek köszönhetően a szülők azt is láthatják, hogy tinédzserük kiket követ, és kik követik őket, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett. Emellett a Családi központban a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyermekek pozitív online élményeit.

Kulcsszavak: Instagram Meta

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59