A Rolls-Royce és a Hyundai Motor Csoport tovább javítja a fejlett légiközlekedést

forrás: Prím Online, 2022. július 19. 09:57

A Rolls-Royce és a Hyundai Motor Csoport bejelentette, hogy együttműködnek a tisztán elektromos meghajtás és a hidrogén üzemanyagcellás technológia bevezetésében a fejlett légiközlekedés piacán. A partnerség a Rolls-Royce légiipari és tanúsítási képességeit, valamint a Hyundai Motor Csoport hidrogén üzemanyagcellás technológiáit és termékesítési képességeit fogja hasznosítani. A két vállalat közös elképzelése, hogy a fejlett légiközlekedés piacán vezető szerepet töltsenek be, akkumulátoros-elektromos és üzemanyagcellás elektromos megoldásokat kínáljanak a városi légiközlekedés és a regionális légiközlekedés piacán, valamint előmozdítsák a fenntartható légi közlekedést.

A Rolls-Royce és a Hyundai Motor Csoport közötti együttműködési megállapodás öt stratégiai célt fogalmaz meg:

•  Együttműködés a Hyundai fejlett légiközlekedési részlegével az energiaátalakító- és hajtásrendszerek technológiai fejlesztése és követelményrendszerének meghatározása terén.

•  Együttműködés a Rolls-Royce energiaátalakító- és hajtásrendszerek termékesítésében a fejlett légiközlekedés piaca számára. 

•  Hidrogén üzemanyagcellákon alapuló elektromos hajtásrendszerek, mint energiaforrások kifejlesztése a Hyundai regionális légiközlekedési platformjai számára.

•  Együttműködés egy közös üzemanyagcellás elektromos hajtásrendszer kifejlesztésére a szélesebb fejlett légiközlekedés piac számára.

•  Közös üzemanyagcellás elektromos kísérleti repülőgép megvalósítása 2025-ig. 

 

Warren East a Rolls-Royce vezérigazgatója és Euisun Chung, a Hyundai Motor Csoport ügyvezető elnöke

 

Az aláírásra a Supernal standjánál került sor a farnboroughi repülőipari kiállításon. Az aláíráson részt vett Warren East, a Rolls-Royce vezérigazgatója, Grazia Vittadini, a Rolls-Royce technológiai és stratégiai igazgató, Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical elnöke, valamint Euisun Chung, a Hyundai Motor Csoport ügyvezető elnöke, Jaiwon Shin, a Hyundai Motor csoport elnöke és a fejlett légiközlekedési piac divíziójának vezetője, valamint Jaeyong Song, a Hyundai Motor Csoport fejlett légiközlekedési piac divíziójának alelnöke.

 

Jaiwon Shin, a Hyundai Motor Csoport fejlett légiközlekedési piac divíziójának elnöke elmondta: „Örülünk, hogy a Rolls-Royce-szal együttműködve a légiipari és tanúsítási szakértelmükre támaszkodva felgyorsíthatjuk a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerek fejlesztését. A Hyundai sikeresen szállított hidrogén üzemanyagcellás rendszereket a globális autóipari piacra, és most az elektromos és hidrogén hajtástechnológiák megvalósíthatóságát vizsgálja a repülőgépek számára. Úgy véljük, hogy ez lesz az a kulcsfontosságú technológia, amely támogatja a globális légiközlekedési ipar azon célját, hogy 2050-re elérje a karbonsemleges működést.”

 

Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical elnöke elmondta: „Örülünk a Hyundai Motor Csoport partneri együttműködésének, amely lehetőséget biztosít arra, hogy kihasználjuk és kiaknázzuk a két vállalat repülő- és autóipari területen szerzett képességeit. A fejlett légiközlekedés piaca nagy kereskedelmi lehetőséget rejt magában, és ez az együttműködés támogatja közös törekvéseinket, hogy vezető szerepet töltsünk be ezen a piacon. Ez egyúttal újabb bizonyítéka annak, hogy a Rolls-Royce jelentős szerepet játszik azon megoldások megvalósításában, amelyek lehetővé teszik a fenntartható közlekedést, és hozzájárulnak ahhoz, hogy 2050-re elérjük a károsanyagkibocsátás-mentes repülést."

 

 

A hidrogén üzemanyagcellás rendszer használata egy teljesen elektromos repülőgép hajtásrendszerében azzal az előnnyel jár, hogy károsanyagkibocsátás-mentes, csendes, skálázható és megbízható fedélzeti energiaforrás, amely lehetővé teszi a hosszabb repülési hatótávolságot. A Hyundai a Rolls-Royce-szal azon dolgozik, hogy hidrogén üzemanyagcellákat, energiatároló rendszereket és infrastruktúrát fejlesszen a légiipari számára és továbbfejlessze ezt a technológiát a Hyundai regionális légiközlekedés piacának járművei és a Rolls-Royce teljesen elektromos és hibrid-elektromos rendszerei számára.

 

Tavaly a Rolls-Royce bejelentette a karbonsemleges repülés megteremtésére irányuló programját, melyben az elektromos technológia az egyik módja annak, hogy a vállalat hozzájáruljon a globális gazdaság kritikus területeinek fenntarthatóbbá tételéhez. A Rolls-Royce elkötelezte magát amellett, hogy új termékei 2030-ra, minden terméke pedig 2050-ig karbonsemlegesek lesznek.

 

A Hyundai Motor Csoport az év elején jelentette be a fejlett légiközlekedés piacára vonatkozó üzleti tervét, amely a városi légiközlekedés és a regionális légiközlekedés piacait foglalja magában: a vállalat környezetbarát légiközlekedési megoldásokat kínál a városokon belül és a városok között utazók számára. A Hyundai Motor Csoport amerikai székhelyű Supernal egysége 2028-ban kívánja megkezdeni kereskedelmi szolgáltatásait a városi légiközlekedés piaca számára az Egyesült Államokban, a Hyundai Motor Csoport a 2030-as években tervezi a regionális légiközlekedési szolgáltatások elindítását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59