A rekorder Litkey Farkas a Process Solutions Katamaránnal vág neki az idei Kékszalagnak

forrás: Prím Online, 2022. július 13. 17:14

Litkey Farkas, világbajnok vitorlázó, a balatoni Kékszalag tizenháromszoros győztese, új névadó szponzor színeiben, a hazai piacvezető Process Solutions Kft. (PS) támogatásával vág neki Európa leghosszabb, legrégebbi és egyik legizgalmasabb tókerülő vitorlásversenyének.

Az 54. Kékszalagon a három évre szóló szoros együttműködés és támogatási megállapodásnak köszönhetően Litkey Farkas, tizenháromszoros Kékszalag győztes és négyszeres Soling világbajnok kormányos fogja vezetni a Process Solutions Katamaránt.

 

A három testből álló hajó Svájcból származik, 2009-ben épült, és már 2015 óta Farkas csapatának tulajdona. Az elmúlt években természetesen folyamatosan fejlesztik a katamaránt, ebben a szezonban a vadonatúj vitorlától pedig még nagyobb teljesítménynövekedést várnak. „A tapasztalt tagok mellett a csapatban 2 évvel ezelőtt indult egy generációváltás, így egy fiatalos és nagyon ambiciózus társasággal indulunk neki az idei Kékszalagnak” – avatott be bennünket Litkey Farkas.

 

 

Babos János, a PS ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az együttműködés gondolata tavaly fogalmazódott meg a fejében, amikor is részt vett egy Litkey Farkas által tartott előadáson, majd idén tavasszal felkereste Farkas klubját, a személyes találkozáson pedig azonnal kiderült, hogy mennyi közös pont van az életükben.

 

Babos János maga is gyerekkora óta vitorlázik, és mind a sportban, mind a szakmájában kulcsfontosságú a gördülékeny csapatmunka. A könyvelés és bérszámfejtés területén sok kisebb csapat dolgozik párhuzamosan, és csakis jól szervezetten lehet a teljesítményükből kihozni a maximumot, ez a fajta összhang megteremtése pedig a vitorlás sportban is pontosan így zajlik.

 

 

„A vitorlázás szerelmeseként az együttműködés különösen fontos számunkra, ráadásul Litkey Farkas tizenháromszoros Kékszalag győztes, a Process Solutions pedig 16 éve piacvezető számviteli szolgálató, így a siker garantált” – büszkélkedett mosolyogva Babos János. „A legfontosabb, hogy boldogan szeretnénk befutni a célba, eddigi tapasztalatom szerint pedig az első helyen szoktunk boldogok lenni, így mindent megteszünk ennek érdekében” – tette hozzá Litkey Farkas.

 

Az 54. Kékszalag, Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, 2022. július 14-én reggel 9-kor rajtol el Balatonfüredről.

 

Litkey Farkas és Babos János stílusosan a Balaton partján, a Marina Port Hotelben meséltek az együttműködésről és a vitorlázásról, a podcast forgatásáról készült felvételt itt tudjátok megnézni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38