Az okosórák a következő évtizedekben átvehetik a hagyományos karórák helyét

forrás: Prím Online, 2022. június 20. 18:00

A kutatásban résztvevők 73 százaléka szerint a következő évtizedekben a hagyományos órák helyét átvehetik az okosórák, amelyek nem csak hasznos funkciókat kínálnak, hanem elegáns, stílusos divatkiegészítőként is alternatívát jelenthetnek – derült ki a Huawei megbízásából készült reprezentatív kutatásból. 

A válaszadók közel kétharmada szerint az okosórák már most helyettesíteni tudják hagyományos társaikat, és a megkérdezettek közel fele gondolja úgy, hogy a hagyományos órák napjainkban már csak státuszszimbólumként vagy divatkiegészítőként vannak jelen.

 

 

A Huawei megbízásából készült reprezentatív kutatás*, amely az órákkal kapcsolatos trendeket, óraviselési szokásokat vizsgálta a 18 év feletti magyar lakosság körében, rámutatott, hogy a válaszadók több mint fele már most előnyben részesíti az okosórákat az analóg- vagy a digitális társaikkal szemben. A felmérésben résztvevők túlnyomó többsége, 73 százaléka szerint a hagyományos órák helyét a következő évtizedekben átvehetik az okosórák. A megkérdezettek közel fele (44 százaléka) úgy véli, hogy a hagyományos karórák már elsősorban csak státuszszimbólumként vagy divatkiegészítőként vannak jelen a hétköznapokban. 

 

A kutatás eredményéből arra lehet következtetni, hogy az óraviselés a magyar lakosság körében továbbra is fontos, ugyanis a megkérdezettek több mint fele hord minden nap órát, 55 százalékuk a legszívesebben már okosórát viselne, és mindössze közel harmaduk választana továbbra is hagyományos, analóg karórát. A kérdőívet kitöltők több mint kétharmada gondolja úgy, hogy az óraviselés az elegáns öltözködés részét képezi, közel harmada pedig egyet értett azzal, hogy az óra – legyen szó hagyományos- vagy okosóráról – alapvetően ruházati-, stílusbeli kiegészítő.

Azt, hogy az okosórák térnyerésével a funkcionalitás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a dizájn kérdése is, a piaci igények is alátámasztják. Az elegáns órákat kedvelők közel kétharmada (64 százaléka) választana a hagyományos, analóg változat helyett olyan okosórát, ami a klasszikus órák dizájnját követi. Óravásárláskor a stílussal kapcsolatos jellemzők közül pedig leginkább a cserélhető szíjakat (42 százalék) és a többféle elérhető színváltozatot (36 százalék) értékelik legjobban.

 

 

„A stílusnak és az eleganciának mindig is helye volt az órákkal kapcsolatos gondolkodásban. Érdekes trendnek, átmenetnek vagyunk szemtanúi, hiszen az okosórák a prémium szegmensbe is megérkeztek, olyan termékeket kínálva, amelyek egyesítik a hasznos kiegészítő funkciókat a prémium anyaghasználattal és kialakítással” – mondta el Thomas Liu, a Huawei Technologies Hungary Device Business Group üzletági igazgatója. – A Huawei okosórái eddig is kiváló minőséget képviseltek, a nemrégiben megjelent WATCH GT 3 Pro-val mégis egészen új perspektívák nyílnak a felhasználók számára. Ez a klasszikusokat idéző, elegáns óra számos egészségkövető funkciójával nemcsak okos társ, hanem egyben egyedi, stílusos divatkiegészítő is. Az eszközt elegáns megjelenése mellett az is különlegessé teszi, hogy lehetővé teszi akár a 30 méteres szabadmerülést, valamint a jövőben az EKG-adatok mérése is elérhető lesz.”

 

____________________

*  A felmérést 2022. májusában online adatfelvételi módszerrel a Magyar Target-Pulzus Média Kutató Kft. készítette. A kutatás életkorra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra reprezentatív.

Kulcsszavak: Huawei okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50