Az ESET kutatói azonosították a Log4j sebezhetőségek által leginkább veszélyeztetett országokat

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 17:13

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET által közzétett térképen jól látható, mely országokban hajtották végre a legtöbb Log4j sérülékenységet kihasználó támadási kísérletet. 

A napokban derült fény a világszerte mindenütt jelenlévő Log4j segédprogram kritikus hibájára, amely megrázta az egész kiberbiztonsági iparágat. A Log4j nyílt forráskódú Java-alapú naplózási szoftvert globális szinten számtalan vállalat és kormányzati szerv használja. Amióta a sérülékenység kihasználásához szükséges kód felkerült az internetre, a hackerek tömegével próbálják kijátszani a rendszereket, miközben a kiberbiztonsági szakemberek minden erejükkel igyekeznek biztonsági frissítésekkel és más védelmi intézkedésekkel védekezni a támadások ellen. 

 

Az ESET térképe a több százezer blokkolt Log4j kihasználási kísérletet ábrázolja

 

Az ESET által közzétett térképből jól látszik, hogy a fenyegetés az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Törökországban, Németországban és Hollandiában van a leglátványosabban jelen. 

 

Roman Kováč, az ESET vezető kutatója így nyilatkozott a vizsgálatok eredményéről: „Az észlelések mennyiségéből arra következtethetünk, hogy egy jelentős problémával állunk szemben, amely nem fog egyhamar megszűnni. A támadók természetesen számos módszerrel próbálják kihasználni a sérülékenységet, de nem minden kísérlet rosszindulatú, hiszen a kutatók, az információbiztonsági cégek és a penetrációs tesztelők védelmi célokból tesztelik ezeket a sebezhetőségeket."

 

További részleteket az ESET magyar nyelvű weboldalán, illetve összefoglaló videójából tudhatunk meg. 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50