Elérhetők a mobilkészülékcsere-támogatási programmal kapcsolatos részletek

forrás: Prím Online, 2021. december 1. 09:58

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei. A pályázati kiírást a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) tette közzé.

A támogatási programot kezdeményező NMHH a netrefel.hu oldalon is elérhetővé tette a lakosságnak szóló Pályázati Kiírás és Útmutatót, amely pontos leírást ad arról, hogy kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra. Ezen túl ismerteti a mobilkészülékcsere-támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat (ilyenek például a személyazonosságot és lakcímet igazoló okmányok). A leírásból kiderül, hogy a Támogatási Program lehetőséget biztosít az idős, mozgásában korlátozott személyek vagy a kiskorúak számára, hogy képviselő útján vegyék igénybe a támogatást, és cseréljék le a készülékeket.

 

Fontos tudnivaló, hogy az új készülék megvásárlása után a régi, korszerűtlen mobiltelefont a vásárlás helyén le kell adni, miután a tulajdonos letörölte a készüléken lévő, a használat során keletkezett személyes adatokat. A leadott készülékek szakszerű megsemmisítéséről a kereskedők gondoskodnak, így a korszerűtlen eszközök véglegesen kikerülnek a forgalomból.

 

Az NFFKÜ a lakosságnak szóló útmutató mellett a kereskedőknek szánt útmutatót is megjelentette, ami tartalmazza a forgalmazók számára a készülékcsere-programban való részvétel feltételeit a regisztrálási lehetőség megnyitása előtt.

 

A célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G-technológia kivezetésére. Van olyan hazai szolgáltató, amely már csökkentette a 3G-szolgáltatást biztosító területek nagyságát. A mobilkészülékcsere-támogatási program megvalósításában az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökséggel működik együtt az NMHH.

 

Az NMHH 2021 tavasza óta végez intenzív edukációs kommunikációt a Netre fel! programon keresztül, amelynek célja, hogy megfelelő tudással és információval vértezze fel a fogyasztókat, akik így tudatos döntéseket hozhatnak a digitális világban. A kezdeményezéssel az NMHH célja, hogy ahhoz fogható generációváltást segítsen elő, mint amikor a fekete-fehér tévéről színesre váltottunk. A nagy különbség az, hogy ezúttal nem csupán kényelmi kérdésről van szó: a tavasszal elindított edukációs, ismeretfejlesztő kampány mellett az érintett, elavult készülékek korszerű, 4G- vagy 5G-képes eszközökre való cseréje is kulcsfontosságú abban, hogy a társadalom egy igencsak széles rétege maradhasson a digitális világ része, élvezhesse annak számos előnyét és válhasson teljes jogú digitális állampolgárrá.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38