Malkócs Tamás lett az év lízingszakembere

forrás: Prím Online, 2021. november 3. 13:40

A lízing szélesebb körben történő megismertetéséért, valamint a pénzügyi edukációban végzett kiemelkedő munkájáért Malkócs Tamás, a K&H lízingüzletágának szakemberét választották meg az év lízingszakemberének - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lízingpiacon közel húsz éve különböző vezetői beosztásban dolgozó Malkócs Tamás a jövőben még nagyobb szerepet szánna az oktatásnak, ezen belül az e-learning megoldásoknak annak érdekében, hogy a lízing, mint finanszírozási forma a gazdaság minden szereplője számára alternatíva legyen. 

A pénzügyi tudatosság javításában kiemelt szerepet játszik a megfelelő oktatás, erre a területre a magyar lízingpiac is egyre nagyobb figyelmet fordít. Ezt a munkát a Magyar Lízingszövetség oktatási bizottságának vezetője - egyben a K&H Bank Lízing Üzletágának egyik vezetője - Malkócs Tamás koordinálja. Idén őt választották meg az év lízingszakemberének - közölte a Magyar Lízingszövetség. 

 

“Megtisztelő szakmai elismerés, amely azt jelzi, hogy jó úton járunk a lízingszakmai oktatás fejlesztésében. Ki kell emelnem, hogy itt csapatmunkáról van szó, azaz a Magyar Lízingszövetség munkatársaié, illetve az oktatási bizottság tagjaié is az érdem” - mondta Malkócs Tamás a díj átvétele után. Hozzátette: “Folytatjuk a munkát, a már meglévő többszintű alaptananyagot fejlesztjük, amellyel például az államilag támogatott, kedvezményes Széchenyi Lízing Go! konstrukciót kínáló KAVOSZ oktatási programját is segítjük. Terveink szerint rövidesen elindul egy e-learning platform, amely szintén hozzájárul majd ahhoz, hogy a lízingkonstrukciók előnyeit mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások a mostaninál is szélesebb körben megismerjék. Szintén fontosnak tartom a zöld pénzügyek térnyerését, amelynek elengedhetetlen feltétele a megfelelő edukáció. Célunk, hogy ezen a területen is előrébb lépjünk.” További cél Malkócs Tamás szerint, hogy a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói, köztük a jövő gazdasági döntéshozói is megismerjék a lízingfinanszírozás előnyeit, ezért az oktatási bizottság egyetemekkel lépett partnerségre. Későbbiekben pedig a fiatalabb korosztályoknak szánt edukáció is napirendre kerül. 

 

Masszív pénzügyi múlt

Malkócs Tamás tapasztalt szakemberként kezdte meg az oktatás fejlesztését célzó munkát. A vállalatgazdasági mérnöki diplomával rendelkező szakértő két évtizedes lízingszakmai múlttal rendelkezik. Korábban a Lízingszövetség több projektjében is aktívan részt vett. A kétezres években a Budapest Banknál a flottaértékesítési és lízingértékesítési munkát irányította, azt megelőzően pedig a Citibank értékesítés-fejlesztési igazgatójaként tevékenykedett. 2011 óta van a K&H-csoportnál, ahol többek között eszközmenedzsmenttel és értékeléssel foglalkozott, flottaoperációs vezetőként dolgozott.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Reprezentatív véleménykutatás készült a mobiltárca alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal a „Mobiltárca megoldások a felhasználók szemével – reprezentatív kutatás a mobiltárca (wallet) alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról és attitűdről” témában végezte el a kétfázisú felméréseit.

2024. június 2. 11:53

Látványos felületen böngészhetjük 5000 egyetem kutatási teljesítményét

Mit, hol, kikkel együttdolgozva kutatnak leginkább egy egyetem munkatársai? – Oxfordtól Tokióig a Corvinus Rankless nevű online felülete látványosan összegzi a világ felsőoktatásának kutatási teljesítményét, kapcsolódási pontjait. Szűrhetünk földrajzi, tudományterületi szempontokra, de szakmai folyóiratokra is.

2024. június 2. 10:11

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52