Az IKEA bemutatja a LED-es izzók új generációját

forrás: Prím Online, 2021. október 8. 11:10

Az IKEA elkötelezett amellett, hogy drasztikusan csökkentse ökológiai lábnyomát a teljes értéklánca mentén – az alapanyagok beszerzésétől kezdve a gyártáson keresztül egészen az IKEA termékek otthoni felhasználásáig. Ennek fontos részét képezi, hogy vásárlói számára lehetővé tegye, hogy növelhessék otthonuk energiahatékonyságát. Miután az IKEA teljes világítási termékkínálata vonatkozásában áttért a LED technológiára, most további lépésként a LED-es izzók egy új generációját vezeti be. A megfizethetőbb árú és átlagosan 35%-kal energiatakarékosabb új SOLHETTA kollekció 2021 októberétől kerül az IKEA áruházakba.*

A globális áramfogyasztás mintegy 15%-át a világítás teszi ki. A fényforrások energiahatékonyságának növelése világszerte meghatározó szerepet játszik az otthonok és a vállalatok ökológiai lábnyomának csökkentésében. Annak érdekében, hogy segítse ezt a folyamatot, az IKEA 2015-ben a teljes világítási termékválasztékát tekintve LED technológiára váltott, miközben kiemelt hangsúlyt fektetett a megfizethetőségre.

 

 

„Arra a meggyőződésünkre alapozva, miszerint a fenntarthatóság és a megfizethetőség kéz a kézben járhat − és kell is, hogy járjon −, bemutatjuk az energiatakarékos LED-es izzók új generációját, a SOLHETTA kollekciót, amely lehetővé teszi vásárlóink számára, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat. Örömmel mondhatom, hogy a SOLHETTA kollekció a korábbi sorozatokhoz képest alacsonyabb áron lesz kapható, annak érdekében, hogy még megfizethetőbbé tegyük ezeket az izzókat" − mondja Jan Tesar, az IKEA cseh-magyar-szlovák régiójának részlegvezetője.

 

 

A 2020-as pénzügyi évben majd 76 millió LED-es izzó eladásával a háta mögött az IKEA tovább folytatja LED-es fejlesztéseit, hogy lehetővé tegye az otthoni energiafogyasztás csökkentését az emberek sokasága számára. Az új SOLHETTA LED-es izzócsaládban az általánosan elterjedt foglalatokba illő, hagyományos méretű és formájú izzók találhatók. A SOLHETTA akár 25 000 óra, azaz kb. 20 évnek** megfelelő élettartamú, minőségi világítást és izzókat kínál a vásárlók számára.

 

Az IKEA kínálatában jelenleg kapható LEDARE és RYET izzócsaládokhoz képest a SOLHETTA energiahatékonysága átlagosan 35%-kal magasabb, ami kb. 45 000 tonna CO2-kibocsátásnak megfelelő energiamegtakarítást tesz lehetővé évente.*** „Bízunk benne, hogy a SOLHETTA kollekcióval megkönnyíthetjük az emberek többsége számára, hogy csatlakozzanak a nagyszabású klímamozgalomhoz" − mondja Jan Tesar.

 

 

_____________

* A végleges kiskereskedelmi árakról a helyi IKEA piacok szolgálnak további tájékoztatással. 

** Napi 3 óra használattal számolva.

*** A 2019-es pénzügyi évben értékesített LEDARE és RYET izzók számával (63 millió) és napi 3 óra használattal számolva.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36