Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

forrás: Prím Online, 2021. május 4. 19:29

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

Számos kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mindez milyen további változásokat, következményeket hoz a későbbiekben. 

 

Az IIR Magyarország éves Bankszektor online konferenciáján 2021. május 18-án és június 1-jén, a fent említett változások kerülnek megvitatásra digitalizációs és lakossági üzleti oldalról olyan szakemberek tolmácsolásában, akik releváns, kézzelfogható információkat nyújtanak a hallgatóságnak. 

 

A konferencia első napján – 2021. május 18. – a pandémia idején biztosított digitális termékkínálatok kerülnek fókuszba:

A Magyar Nemzeti Bank szakembereitől több előadást is hallhatnak a résztvevők: Bartha Lajos, a infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a pénzforgalmi piac és a pénzügyi infrastruktúrák területén végbement változások és kihívásokról fog beszélni. 

 

A digitalizálás korában jelenlévő szabályozói kezdeményezésekről a Digitalizációs igazgatóság igazgatójától, Fáykiss Pétertől hallhatnak előadást. 

 

Harkács Gábor József, Senior compliance szakértő és Szegfű László Péter, osztályvezető az új technológiák előnyeiről és veszélyeiről, a szabályozó szereplők kettős felelőségéről, a robotizációról compliance és etikai szempontból fognak beszélni.

 

A Magyar Nemzeti Bank szemszögéből, Dr. Lupsa Miklós, Főosztályvezető az erős ügyfél-hitelesítésről és az open bankingról tart helyzetékelést. 

 

Az innovatív pénzügyi megoldások kapcsán nem elkerülendő tényező a jogszabályi megfelelési kockázatok és azok mérséklési lehetőségei. A felügyeleti jogviták megelőzéséről és megvívásáról a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda partnere és ügyvéde, Dr. Kiszely György tart előadást. 

 

A finntech megjelenése folyamatos versenyt eredményez, de hogyan vághatnak vissza a bankok a fintech kihívóknak? Erre a kérdésre Kiss László, az OTP Bank Nyrt. Bankkártya elfogadás Értékesítő Vezetője fog válaszolni előadásában. 

 

Bemutatásra kerül az Erste Bank Hungary Zrt. új szolgáltatása, George!. A digitális platformcsere céljait és tapasztalatait Bek-Balla László, a Digitális csatornák és Contact Center vezetői osztja meg a hallgatósággal.

 

Hogy állnak a kereskedelmi bankok a mobil banki megoldások implementálásában? Hogyan javíthatjuk az ügyfelek tapasztalatait? A mobilbanki alkalmazásának fontosságáról egy többcsatornás banki stratégiában az MKB Bank Nyrt. Digitális Termék Igazgatóságának igazgatója, Szabó Zsolt Levente fog beszélni. 

 

 

Az első napon szó lesz továbbá a robotizált banki folyamatokról a pozitív ügyfélélmény kialakításához, valamint a jövőbeli fizetési lehetőségekről.

 

Az online konferencia második napjának (június 1.) fő témaköre a 2021-es lakossági üzletág, azon belül is a digitalizálódó termékkínálat a pandémia idején lesz. 

 

Sor kerül a magyar Bankszektor helyzetértékelésére, a szakemberek számba veszik a Covid hatásait a jelen és a jövő bankolására: Milyen trend figyelhető meg? Milyen törekvések figyelhetőek meg az online bankolásban és mik a további lépések? Mit mutatnak a globális trendek? 

 

Egy panelbeszélgetés során a lakás és ingatlanhitelezéssel kapcsolatos tapasztalatokat és várakozásokat taglalják a szakemberek a CIB Csoporttól, az Erste Banktól, a K&H Csoporttól és a Magyar Nemzeti Banktól. Beszélni fognak a piaci igények változásárról, valamint arról, hogyan hatott a pandémia a CSOK-ra, a Babaváró- és a lakáshitelre. Megvitatásra kerülnek az európai és a nemzetközi trendek. Valamint a jövőbe tekintenek: milyen lesz a 2021-as év második felének lakáspiaca, milyen hatással lesz az ingatlanpiac változása a jelzálogpiacra?

 

A konferencia második panelbeszélgetésének központjában a pandémia idején jelenlévő fogyasztási hitelek állnak. A Cofidis Magyarország, a Magyar Nemzeti Bank, az OTP Bank Nyrt. és a Provident Pénzügyi Zrt. képviselői a személyi kölcsönökről, az áruhitelről, a folyószámlahitelről és a hitelkártya népszerűségéről osztják meg tapasztalataikat.

 

A kkv-k forráshoz jutását segítő jegybanki intézkedések kapcsán Pulai György, a Magyar Nemzeti Bank Hitelösztönzők Igazgatójának igazgatója tart előadást. Beszélni fog az idén 8 éves Növekedési Hitelprogram eredményeiről, annak szerepéről a kkb-k finanszírozásában, a Növekedési Kötvényprogramról és sorra veszi a kkv-k számára támogatott hiteleket. 

 

A pandémia következtében még aktuálisabb téma lett az online hitelezésre való átállás. Vajon ez a fejlődés útja, vagy csak kényszer? A K&H Csoport Szenior termékmendzsere, Szabó Gergely többek között az online értékesítési folyamat bevezetésének pro és kontra érveiről és a digitális átállásról fog beszélni az ügyfelek szemszögéből.  

 

Az ügyviteli folyamatokban létrejött digitális transzformációról a Xerox Magyarország Kft. képviselőjétől hallhatnak a résztvevők. 

 

A Mastercard termékfejlesztési menedzsere, Nemes Máté beszélni fog a kiberbiztonságról, azon belül is a mesterséges intelligencia szerepéről a tranzakció biztonságban és a pénzmosás elleni védelmi megoldásokról. Továbbá előadásában megosztja az ügyfélélménnyel kapcsolatos tapasztalataikat. 

 

Tudjon meg többet a 2021-es banki lakossági üzletágról, tájékozódjon a pandémia idején biztosított digitalizálódó termékkínálatról!

 

A konferencia részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekinthetik ezen a linken

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15