Megérkezett a OnePlus 9 széria

forrás: Prím Online, 2021. március 24. 11:07

A OnePlus nemzetközi technológiai cég bejelentette új csúcskategóriás készülékeit. A OnePlus 9 széria kiváló kamerarendszerrel, magas képfrissítési rátával és gyors, vezeték nélküli töltéssel érkezik. A OnePlus 9 széria legnagyobb fejlesztése a kamerára irányul, ami a professzionális fényképezőgépeket gyártó Hasselbladdal kötött együttműködésen alapul. 

Az így kifejlesztett kamerarendszer, ami a következő csúcskategóriás okostelefonokban is megtalálható majd, a Hasselblad Camera for Mobile nevet kapta, és elsősorban a színek megjelenítésének tökéletesítésére törekszik. Ennek egyik eredménye a Natural Color Calibration with Hasselblad, aminek köszönhetően a OnePlus csúcskészülékeinek kamerái által rögzített színek természetes és valósághűek.

 

“A OnePlus 9 széria kétségkívül hatalmas mérföldkő a márka számára. A Hasselbladdal közösen fejlesztett Hasselblad Camera for Mobile kamerarendszer pontosabb színeket és kiváló képminőséget eredményez. Mindez a márkára jellemző részletekre való odafigyeléssel kiegészülve magával ragadó felhasználói élményt nyújt.”  – mondta el Pete Lau, a OnePlus vezérigazgatója és termékvezetője.

 

OnePlus 9 Pro

A Hasselblad Camera for Mobile fejlesztésekor a két cég azt a célt tűzte ki, hogy a Hasselblad fényképezőgépeire jellemző színteljesítményt egy okostelefon kamerája is képes legyen megmutatni. Ennek érdekében a OnePlus és a Hasselblad közösen kalibrálták a OnePlus 9 és OnePlus 9 Pro szenzorait, számos laboratóriumi teszttel biztosítva a Hasselblad magas elvárásainak való megfelelést. Ezt követően több száz valós helyszínen, változatos körülmények között optimalizálták a működést „számításos fényképezés" (computational photography) segítségével, ezzel finomhangolva a színeket, és hozzáigazítva azokat a felhasználók igényeihez és szokásaihoz.

 

A OnePlus 9 Pro 48 MP-es főkamerája egyedi fejlesztésű IMX789 szenzorral és 1/1.4”-es érzékelővel dolgozik, amit a OnePlus a Sony-val közösen tervezett meg,. A lenyűgöző végeredmény érdekében olyan megoldásokat alkalmaz, mint 2x2 on-chip lens (OCL), 12 bites RAW formátum, dual native ISO és digital overlap HDR, utóbbinak köszönhetően a világosabb és a sötétebb részletek egyaránt jól látszanak a fényképen. Mellette található az 50 MP-es ultraszéles látószögű kamera 1/1.56”-es Sony IMX766 szenzorral, ami továbbfejlesztett képminőséget és kevesebb képzajt eredményez. A kamera a Freeform Lens megoldással javítja fel a beérkező fényt, így a fényképek szélein jelentkező torzítás mértéke körülbelül 1%-ra csökken. A széles látószögű kamera jó minőségű makrofotók készítésére is alkalmas, melynek során akár 4 cm-ről is megörökíthetjük fotónk tárgyát. A 8 MP-es telefotó kamera 3,3-szoros optikai zoomra (77 mm) képes optikai képstabilizátorral, míg a digitális zoom 30-szoros. A dedikált monokróm kamera a főkamerával együtt részletgazdag fekete-fehér képeket biztosít, emellett képeinkhez tilt shift hatást is hozzáadhatunk. 4K felbontású videót rögzíthetünk vele 120 fps képkockasebességgel, a DOL-HDR pedig akkor is jól láthatóvá teszi a felvétel tárgyát, ha az hátulról kap fényt.

 

Az új Hasselblad Pro mód a Hasselblad piacvezető szenzorkalibrációját először ülteti át okostelefonba. Mindez a színek pontos és természetes megjelenítését eredményezi, kiváló alapot biztosítva az utómunkához. A Hasselblad Pro mód felhasználói felülete a Hasselblad képfeldolgozási szoftverén alapul, és rengeteg lehetőséget biztosít a fotók finomhangolására, például az ISO, a fókusz, az exponálási idő és a fehéregyensúly beállításával. A felhasználók 12 bites RAW formátummal is dolgozhatnak a gazdagabb színekért és a nagyobb dinamikai tartományért.

 

A OnePlus 9 Pro Fluid Display 2.0 alacsony hőmérsékletű polikristály-oxid technológiát alkalmaz, ennek köszönhetően a OnePlus 9 Pro kijelzője 1 és 120 Hz között automatikusan állítja a képfrissítési rátát az aktuális használatnak megfelelően, jelentősen csökkentve az energiafogyasztást. A DisplayMate értékelése alapján A+-ra minősített kijelző 1300 nites maximális fényerővel, 10 bites színmélységgel érkezik. A OnePlus 9 Pro kijelzője 0,1-es JNCD (Just Noticeable Color Difference) értékű.

 

A OnePlus 9 Pro Qualcomm Snapdragon 888 5G mobil processzorral és X60 5G Modem-RF System platformmal érkezik. Az X60 az első modem, amely 5 nanométeres gyártási eljárással készül, gyors adatkapcsolatot és alacsony késleltetési időt biztosítva. A OnePlus 9 Pro LPDDR5 RAM és UFS 3.1 tárhellyel is rendelkezik

 

A Warp Charge 65T egy teljes napra elég üzemidőt biztosít mindössze 15 perc töltéssel. Az új megoldásnak köszönhetően a készülék 4500 mAh-s akkumulátora 29 perc alatt teljesen feltölthető. 

 

A Warp Charge 50 vezetéknélküli töltő 25W-os töltés esetén pedig akár 43 perc alatt tölti fel teljesen a készüléket. 

 

OnePlus 9 

A OnePlus 9 kamerarendszer szintén a Hasselblad Camera for Mobile megoldást alkalmazza. A három kamerából álló rendszer főkamerája 48 MP-es, és egyedi tervezésű 1/1.43”-es Sony IMX689 szenzorra épül. Támogatja a 2x2 OCL, 12-bites RAW formátumot, a dual native ISO-t és 3-HDR-t. A hagyományos, 10 bites szenzorhoz képest 64-szer nagyobb mennyiségű színinformációt tárol. Szintén megtalálható benne egy dedikált monokróm kamera. Emellett 50 MP-es ultraszéles látószögű kamerával bír 1/1.56”-es Sony IMX766 szenzorral, és Freeform Lens technológiával. 

 

The OnePlus 9 120 Hz-es Fluid Display kijelzője 6,55”-es, és a DisplayMate értékelése alapján A+ minősítésű. 1100 nites maximális fényerővel és HDR10+ minősítéssel bír, így HDR videók lejátszása közben jobb minőséget biztosít. A OnePlus 9 fényerejének 8192 fokozata van, ami a különböző fényerőszintek közötti váltást természetessé és kényelmessé teszi. A 4500 mAh-s akkumulátor pedig 29 perc alatt teljesen feltölthető.

 

OxygenOS 11 

Az OxygenOS 11 kezelőfelület gyors, akadozásmentes és testre szabható működést biztosít. Az új Turbo Boost 3.0 memória-optimalizáló megoldással a korábbinál akár 25%-kal több alkalmazás is futtatható a háttérben. Ezt a OnePlus a memóriában tárolt adatok tömörítésével és virtuális memória használatával, vagyis a RAM-ban tárolt adatok a telefon tárhelyére való ideiglenes kiírásával éri el. A Pro Gaming mód optimális felhasználói élményt biztosít játék közben, és blokkolja az értesítéseket, hívásokat. A OnePlus Cool Play pedig segít a hő egyenletes eloszlásában játék közben.

 

Elérhetőség

A OnePlus 9 Pro 128 GB április elejétől lesz elérhető a hazai partnerek kínálatában várhatóan bruttó 379.999 Ft-os fogyasztói áron. A OnePlus 9 128 GB április végétől lesz elérhető a hazai partnereknél várhatóan bruttó 299.999 Ft-ért. Az elérhetőségről további információ a későbbiekben várható.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38