Kiváló minőségű, stabil hangfelvétel vloggerek, Youtuberek és videós tartalomgyártók számára

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 18:10

A Sony a mai napon két új terméket jelentett be: az ECM-W2BT multifunkciós aljzattal kompatibilis vezeték nélküli mikrofont és ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofont. Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon kiváló minőségű hangfelvételt biztosít alacsonyabb zajszinttel és stabil csatlakozással, különösen, ha az ECM-LV1 sztereó csíptethető mikrofonnal és a Sony egyik digitális kompatibilitással rendelkező kamerájával párosítva. 

Ez a kombináció tökéletes megoldást nyújt a vloggerek, youtuberek és videós tartalomgyártók számára, akik tiszta, megbízható hangot szeretnének rögzíteni a legváltozatosabb környezetekben, beleértve például az utcai performanszokat, termék- és étel értékeléseket, valamint az úti vlogokat.

 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon alacsony zajszintű digitális hangfelvételt tesz lehetővé azáltal, hogy a vevőegységet egy olyan kompatibilis kamerához*  csatlakoztatja, amely digitális csatlakozási felülettel kompatibilis multifunkciós aljzattal rendelkezik. A vevőegység digitális hangkimenetelét közvetlenül a fényképezőgép vázán lehet rögzíteni, külső hangkábel bekötése nélkül. Továbbá a magas hangminőség érdekében az ECM-W2BT-t egy fejlett, többirányú mikrofon kapszula használatával tervezték újra, hogy bármilyen irányból tiszta hangfelvételt rögzítsen. Az ECM-W2BT a mikrofon és a vevőegység közötti vezeték nélküli kapcsolat stabilitásának növelésével rugalmas hangrögzítést tesz lehetővé még akadályok esetén vagy zsúfolt környezetben, a vezeték nélküli funkciók kihasználásával. Jó látási viszonyok mellett akár 200 méteres távolságból is megvalósítható a kommunikáció, jelentősen növelve a hangfelvétel rugalmasságát. Az újonnan alkalmazott Qualcomm aptX Low Latency**  kodek nem csak kiváló minőségű hangfelvételt, de alacsony késési időt is biztosít.

 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon hangfelvételi funkcióinak köszönhetően szinte korlátlan kreatív szabadságot biztosít. A három rögzítési mód – MIC mód, MIX mód és az új RCVR mód – lehetővé teszi, hogy a felhasználók igényeik szerint rögzíthessenek hangokat és környezeti hanghatásokat. A MIC mód kizárólag a mikrofon jeladójából rögzít, így csak az alany hangja hallható. Az RCVR mód csak a belső vevőkészülék felől rögzít, így a felhasználók saját hangjukat rögzíthetik. A MIX mód a jeladóból és a felvevőből egyszerre rögzít, ami hasznos, hogyha mindkét beszélő hangját rögzíteni szeretnénk. Az ECM-W2BT mikrofon támogatja a sztereó hangkimenetet és a külső 3.5mm sztereó jack kábelt a sztereó hangrögzítésnél, így együttesen használható olyan csíptethető mikrofonokkal, mint az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon, amely szerény kialakítása végett könnyedén csatlakoztatható az alany ruházatához, így könnyedén rögzíthetjük hangjukat a lehető legtermészetesebb környezetben. A vevőkészüléket egy 3.5mm-es hangkimenettel látták el, így az ECM-W2BT a multiinterfész nélkül is használható kiválasztott kamerák esetében. 

 

 

A kihívást jelentő környezetek miatt az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofont egy csillapító funkcióval is ellátták. A felhasználók a forrás hangerejétől függően három csillapítási szint közül választhatnak, így a túlzottan erős hangokat alacsonyabb hangerővel rögzíthetik. A szél okozta zajok csökkentése érdekében az ECM-W2BT szélvédővel is rendelkezik, amely különösen hasznos kültéri rögzítések esetén. Hosszabb használat esetén a multifunkciós aljzat az áramellátást szabályzó akkumulátorsegéd funkció segítségével akár 9 órányi rögzítést biztosít. ***   Ezen felül az ECM-W2BT rendelkezik egy LINK lámpával, mely a kommunikáció állapotát mutatja a mikrofon és a vevőegység között, a POWER lámpa pedig az akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi. Továbbá a multifunkciós aljzatot védő foglalat lehetővé teszi a vevőegység és a mikrofon együttes mozgatását vagy használatát mikrofonállványként, amely interjúk készítéséhez kifejezetten ideális választás. 

 

 

Kompakt kialakításának köszönhetően az ECM-LV1 sztereó csíptethető mikrofon kiemelkedő minőségű hang rögzítését teszi lehetővé. Az ECM-LV1 szintén rendelkezik szélvédővel a további zajcsökkentésért, és a 360 fokban forgatható rögzítő egyszerű csíptetést tesz lehetővé függőlegesen (például nyakkendőkhöz) és vízszintesen (például zsebekhez) egyaránt, míg a mikrofon ugyanabban a szögben marad. A mikrofon áramellátását a csatlakoztató biztosítja. 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon és az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon 2021 áprilisától lesz elérhető a Sony kiválasztott viszonteladóinál. 

 

_____________________

*  Az összes kompatibilis készülék listájáért kérjük, látogasson el a https://www.sony.net/dics/w2bt/ weboldalra. Az analóg hang támogatott, de digitális hang javasolt a használathoz. A digitális audio interfészt támogató eszköz használatához kérjük, állítsa a DIGITAL/ANALOG vezérlőt DIGITAL állásra.

**  A Qualcomm aptX a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke. A Qualcomm a Qualcomm Incorporated Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye. Az aptX a Qualcomm Technologies International, Ltd. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.

***  Bizonyos kamerák esetén az áramellátást nem a multifunkciós aljzat biztosítja. A kompatibilis kamerák listájáért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalra: https://www.sony.net/dics/w2bt/

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14