Higiéniai innováció a CES-en

forrás: Prím Online, 2020. december 28. 17:56

Januárban, az első virtuális CES kiállításon az LG Electronics (LG) bemutatja új InstaView Door-in-Door hűtőszekrényeit, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal és formatervezési újításokkal szolgálják a felhasználók kényelmét. A korábbi modelleknél nagyobb üvegpanelt kapott a 2021-es hűtők InstaView Door-in-Door rendszere, a fokozott higiénia érdekében a beépített vízadagolóban az LG UVnano technológiája kapott helyett, a konyhai tevékenységet pedig az InstaView hangfelismerési technológia teszi még komfortosabbá.

A kényelmi funkciói miatt világszerte kedvelt LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrényt tovább tökéletesítették 2021-re. Az InstaView Door-in-Door technológia lényege, hogy a hűtő belseje láthatóvá válik, ha kettőt koppintunk a készülék ajtajának átlátszó üvegfelületén, miközben a dupla ajtós megoldás csökkenti a hideglevegő-veszteséget azáltal, hogy nem kell a teljes ajtót kinyitni ahhoz, hogy kivegyük a leggyakrabban használt termékeket — ezek kényelmesen elérhető helyen, a külön nyitható elülső ajtóban kapnak helyet. A 2021-es, stílusos színezettüveg-ajtó tökéletes kiegészítése az elegáns és esztétikus InstaView Door-in-Door hűtőszekrény rozsdamentes acél kialakításának. Ráadásul, mivel a hűtő üvegablaka 23 százalékkal nagyobb, mint a korábbi modelleké, az új modellekben még jobban látható a készülék belsejének tartalma.

 

Az LG új hűtőszekrényébe beépítették a vállalat UVnano technológiáját is, amely a fény erejét kihasználva könnyedén és hatékonyan tartja higiénikusan  a vízadagolót. A vállalat először 2017-ben bemutatott prémium vízadagoló termékeiben az UVnano óránként egyszer működésbe lép, hogy eltávolítsa akár a baktériumok 99,99 százalékát a hűtőszekrény vízadagoló csapjáról. Ha a felhasználók még nagyobb biztonságra vágynak, maguk is aktiválhatják az UVnano funkciót egyetlen gombnyomással.

 

 

A 2021-es CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díj nyerteseként az LG InstaView hűtőszekrény a hangfelismerés segítségével teszi a konyhában töltött időt még produktívabbá és kényelmesebbé. A vásárlóknak többé nem kell bajlódniuk a hűtő ajtajának kinyitásával, ha éppen tele van a kezük, hiszen egyetlen hangparanccsal kinyithatják azt. Az LG interaktív hangfelismerő technológiája azt is lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrény képernyőjére kérjük le az aznapi programunkat vagy azon ellenőrizzük a jég- és vízadagoló állapotát. Az Amazon Dash Replenishment funkcióval pedig a hűtő képes automatikusan megrendelni olyan fogyóeszközöket, mint például a vízszűrők, ha tulajdonosuk összekapcsolja Amazon-fiókját az LG ThinQ alkalmazással. 

 

Az InstaView termékcsalád minden modellje az LG LINEARCooling és DoorCooling+ rendszereivel érkezik, melyek bizonyítottan képesek sokáig frissen tartani az élelmiszereket. A LINEARCooling minimalizálja a hőmérséklet-ingadozásokat, amely az ételromlás legfőbb okozója. A DoorCooling+ lényege pedig, hogy az ajtó felső részébe helyezett nyílásból érkező erőteljes hideg levegő egyszerre akadályozza meg a meleg levegő beáramlását az ajtó kinyitásakor és hűti a hűtőszekrény teljes belső terét. 

 

 

Az LG Craft Ice technológiája, amely tavaly debütált a gyártó franciaajtós InstaView hűtőszekrényeiben, 2021-ben a Side-by-Side InstaView hűtőszekrényekbe is megérkezik. Az LG Craft Ice rendszer két hüvelykes átmérőjű, lassan olvadó jéggömbjei remekül mutatnak az italokban, miközben a hagyományos jégkockáknál tovább hidegen tartják őket.

 

„Meglepetésként ért minket, hogy az LG készülékek ebben a nehéz évben is ilyen népszerűek voltak" — mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A vásárlók egyre növekvő érdeklődését látva tovább dolgoztunk innovatív megoldásainkon, hogy 2021-ben is izgalmas termékekkel jelentkezhessünk.”

 

A termékek és egyes funkciók elérhetősége régiónként változhat. Az LG 2021-es InstaView hűtőszekrény-termékcsaládja az LG virtuális kiállítóterében, a január 11-én kezdődő CES 2021 kiállításon tekinthető meg. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50