Itt a MagentaKraft legújabb kihívása!

forrás: Prím Online, 2020. november 12. 14:34

Újabb kihívás elé állítja a Telekom a tettre kész fiatalokat. A MagentaKraft felhívásának középpontjában az évszázad mérkőzése, a legendás 6:3 áll. Cél a meccshez köthető családi sztorik digitális eszközökkel való megőrzése. 

Idén kezdte el működését a Magyar Telekom fiatalok számára kialakított országos platformja, a MagentaKraft, amely egy tettre kész, folyamatosan bővülő közösség virtuális és offline helyszíne. A MagentaKraft lehetőséget és inspirációt biztosít arra, hogy a Z generáció tagjai megmutassák, mire képesek egy szakmai, támogató közösségen belül. A nyári időszak óta 11 projektcsapat dolgozik folyamatosan az ötleteik megvalósításán.  

 

Most pedig a KraftQuest keretein belül nem projektötleteteket várnak, hanem folyamatosan megoldásra váró felhívásokat írnak ki. Az első feladatok a Telekom nemrég bejelentett digitális tüneményéhez, a legendás 6:3-as meccs felújításához kapcsolódnak. Az angol-magyar mérkőzést november 25-én mutatják be a Super TV2-n. A projekt célja nemcsak egy nemzeti örökség átadása sosem látott formában, de a Telekom szeretné a különböző generációkat is közelebb vinni egymáshoz. 

 

A MagentaKraft két 6:3-hoz kapcsolódó kihívást is közzé tett.  

 

Az elsőben a cél a mérkőzéshez kapcsolódó családi emlékek tovább örökítése. A jelentkezőknek sztorikat, élményeket kell felkutatniuk, majd valamilyen digitális eszközzel feldolgozniuk és beküldeniük.  A második kihívást pedig a Neopaint által alkotott, budapesti Rumbach Sebestyén utcában található tűzfalfestmény inspirálta, amelyen több, 6:3-hoz kapcsolódó momentum is feltűnik. A feladat itt az, hogy a krafterek kifejtsék, mit is jelent ez a mérkőzés számukra. Az eszközöket tekintve mindkét feladványnál szabad kezet kapnak az alkotók: lehetséges videó, digitális kollázs és podcast formában is feldolgozni az ötletüket, a fő szempont, hogy digitális megoldás legyen. A legjobbnak ítélt alkotások beküldői egy Xiaomi Mi Electric Scooter 1S elektromos rollerrel lesznek gazdagabbak. 

Kulcsszavak: Telekom MagentaKraft

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50