Akár egy telefonról is követhető lesz az idei Budapest Design Week

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 28. 14:58

Kisfilmek hazai designerekről, képes cikksorozattal bejárható stúdiók, videók a koronavírus-helyzetre adott design megoldásokról – teljesen megújult honlappal várja az érdeklődőket a Budapest Design Week.  Magyarország legjelentősebb design eseménye, október 1. és 11. között hibrid formában jelentkezik, azaz a programok jelentős része az online térben valósul meg. A rendezvény egyik fő platformja idén a fesztivál megújult honlapja lesz, ahol mostantól folyamatosan frissülő tartalmak várják a design iránt érdeklődőket. 

Megújult a Budapest Design Week honlapja, ahol meghatározott témák köré rendezve, kulcsszavakkal található meg minden program. A fesztivált, melynek központi témája a körforgásos gazdaság (circular economy), idén 17. alkalommal szervezi meg a Magyar Formatervezési Tanács – a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának finanszírozásával. A fesztivál idén is a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadásával indul október 1-jén, a díjazottak munkáit online kiállításon nézhetik meg az érdeklődők. 

 

 

 

A Budapest Design Week programjainak gerincét idén a saját fejlesztésű online tartalmak adják. Videósorozat mutatja be azokat a vállalkozásokat és kezdeményezéseket, melyeknél stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság, valamint azokat a kreatívipari megoldásokat is, melyeket a járványhelyzet hívott életre. A kisfilmek a 3D-s nyomtatóval készült arcvédő pajzsok mellett számos közösségi designkezdeményezést is bemutatnak, mint például Mautner Zsófia gasztroblogger és Hitka Viktória grafikus Karantén Kantin szakácskönyvét, vagy a Histheory szimulációs társasjátékot, melynek készítői most a koronavírus-járványt modellezték, és kidolgozták a lehetséges végkimeneteleit.

 

A Budapest Design Week egyik legnépszerűbb programeleme rendszerint a Nyitott Stúdiók. Idén a hibrid koncepcióhoz igazodva a műhelyek a saját szervezésű online vagy offline programok mellett a honlapon elérhető, képes cikksorozatban engednek betekintés a mindennapjaikba. Idén többek között a THERAINCOAT környezettudatos esőkabát alapítója Földi Petra, vagy a humoros és vidám kerámiáiról ismert Botos Balázs műhelytitkait ismerhetjük meg. A Touch Me Not legújabb kollekciójával a Prezent shopban ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a tervezők, Bilau Dea és Sáhó András online műhelylátogatással is készülnek.

 

 

A Nincs kiszállás! design körforgásban című online kiállítás a körkörös gazdasági modellben rejlő lehetőségeket kutatja: olyan hazai projekteket mutat be, melyek elkötelezettek a körforgásos modell követésében, részben vagy egészben megújuló erőforrásokat alkalmaznak, így a szűkös erőforrások folyamatos körforgásban tartásával akár a hulladékmentes előállítást is biztosítani tudják. Tervezési módszerükre jellemző, hogy innovatív technológia megoldásokat keresnek, a tartós design személetét követik, fontos számukra a meghosszabbított élettartam és a magasabb hozzáadott érték teremtése. A kiállításon nagyléptékű, gyártói egységgel rendelkező vállalkozások, K+F fókuszú vagy urbanisztikai projektek bemutatása mellett designerek és tervezőstúdiók egyéni projektjei, márkái is láthatók lesznek. Szintén a virtuális térben lesz látható a „75 év - 75 szék” című életmű kiállítás, mely Vásárhelyi János bútortervező, a magyar bútorgyártás – azon belül a székgyártás – történetének egyik legjelesebb tervezőművészének alkotásait mutatja be. 

 

 

A Hungarian Fashion & Design Agency a Budapest Design Week szakmai partnereként a „360 Design Budapest” nevű programsorozattal várja október 8. és 10. között a design iránt érdeklődőket. A résztvevők online és offline kiállításokon, virtuális sétákon és tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg a magyar kortárs design kiemelkedő alkotóival és termékeivel. A Budapest Design Map is online frissül tovább; a térképre felkerülő üzletekről cikksorozat is készül. 

 

A designhet.hu felületén a szervezők folyamatosan bővülő programkínálattal várják az érdeklődőket. A saját szervezésű programok mellett itt értesülhetnek a látogatók a Budapest Design Week befogadott, de a rendezvény hivatalos programjaként futó eseményekről is. A külső partnerek által szervezett programok főként kiállítások és workshopok lesznek sokszínű tematikával. Az érdeklődők válogathatnak a hazai tervezői workshopok közül, nagyvállalati design előadásokból, vagy akár gasztro programon is részt vehetnek. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38