Innovációs díjat nyert a helyes kézmosásra tanító VR applikáció

forrás: Prím Online, 2020. május 14. 11:59

A Tork VR Clean Hands, az egészségügyi dolgozók számára kifejlesztett kézhigiéniai tréning applikációja lett az Interclean Innovation Awards kapcsolódó termékek / szolgáltatások kategória nyertese. Az Interclean, a tisztítóipar egyik vezető vására, május 12-én 4 kategóriában díjazta a leginnovatívabb egészségügyi és higiéniai fejlesztéseket.

A díjazott VR applikáció lehetővé teszi a felhasználónak a WHO “a kézhigiénia 5 momentuma” egészségügyi kézhigiénés protokoll előírásainak gyakorlását valódi élethelyzeteken keresztül, ezzel fokozva az életeket is mentő kézhigiéniai szabályok betartását az egészségügyi intézményekben.

 

„A kórházak 5-10 százalékát érintik az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HAI), amelyek évente mintegy 136 000 halálesetet okoznak Európában és Észak-Amerikában*. Nagyon büszkék vagyunk a VR tréningünkre, amely segíti az egészségügyi szakemberek munkavégzését és javítja a betegek biztonságát” – ismertette az applikáció erényeit Suzanne De Maine, az Essity Tork Healthcare regionális marketing menedzsere.

 

A Tork VR Clean Hands tréning applikációt az egészségügyben dolgozó szakemberek mindennapos kihívásaihoz igazítva fejlesztették. A Tork korábbi kutatása megállapította, hogy az egészségügyi szakemberek 80 százaléka szeretne javítani a kézhigiénia szabályok betartásán. A kézhigiénés képzés hagyományos formáit azonban gyakran nem találták elég inspirálónak. A képzés virtuális világba történő áthelyezésével a kutatás szerint jelentős javulás érhető el a tanulási eredményekben, miközben ez a tanulási mód lehetővé teszi, a szabályok gyakorlását bárhonnan és bármikor. 

 

„Ez az innovatív képzési módszer nem születhetett volna meg az egészségügyi szakemberekkel, a kézhigiénia és magatartástudomány vezető szakértőivel való szoros együttműködés nélkül. Velük együtt sikerült létrehoznunk egy váratlan, de vonzó megoldást, annak érdekében, hogy segítsünk az egészségügyi szakembereknek a kézhigiénia javításában és az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kockázatának csökkentésében világszerte” - kommentálta a díj elnyerését Jenny Logenius, az Essity globális márkainnovációs menedzsere.

 

A zsűrit lenyűgözte ez a kézhigiénia betartását az egészségügy területén segítő felhasználóbarát módszer. Valódi újításnak számít a helyszíni tréning folyamatos hozzáférhetőségének biztosítása a sztenderdek javítása érdekében. A virtuális valóság alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy viselkedésváltozást érjünk el szórakoztató és vonzó módon. Ez egy tökéletes megoldás arra, hogy kielégítse a helyes kézhigiénia oktatására irányuló jól ismert igényt világszerte. „Arra biztatjuk a Tork-ot, hogy a jövőben fejlesszen ki még több digitális eszközt a kézhigiénia vonatkozásában, további szegmensek és a nagyközönség számára is" - nyilatkozta Ronald Bruins, a zsűri tagja és a Service Management szaklap főszerkesztője.

 

___________________

* Forrás: https://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50