A járvány idején az e-sport nyújt lehetőséget a versenyzésre és a szurkolásra

forrás: Prím Online, 2020. április 24. 10:01

Nehéz helyzetbe került a sportvilág a koronavírus-járvány miatt. Gyakorlatilag az összes verseny és felkészülési lehetőség elmarad, ami hatalmas teher a sportolóknak, és szomorúság a szurkolóknak. Az e-sport, és így a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság azonban a sportágak közül egyedüliként viszi tovább a fáklyát, a lángot. Az offline versenyek a játékosok biztonsága érdekében természetesen online lesznek megrendezve mind a hét versenyszámban, a tét pedig továbbra is 15 millió forint. Most az e-sport képviseli az egész világon a sport alapértékeit: a kiválóságra való törekvést, a kitartást, a kemény munkát és a kimagasló eredményeket.

A járvány okozta rendkívüli helyzet a sportvilágot sem kímélte, gyakorlatilag minden esemény, verseny, felkészülési lehetőség elmarad, ami hatalmas kihívást jelent a sportolóknak. „Az e-sport, amelynek hazai fejlődésében a K&H aktív szerepet vállalt, az elmúlt évben is tovább növekedett. Ma már több mint 540 000 főre tehető a hazai e-sport közösség, azaz az e-sportolók és szurkolók együttes száma, a piac mérete pedig 42 milliárd forintra nőtt az eNET legfrissebb kutatási adatai szerint, főként a hardver és szoftverköltéseknek köszönhetően. Emellett a 21. század leginnovatívabb sportjaként a sport területén szinte egyedüliként, abban a szerencsés helyzetben van, hogy a jelenlegi körülmények között fennakadás nélkül, töretlenül folytatódhatnak a megmérettetések, ami a sportolók és a szurkolók számára is nagy öröm. Természetesen az e-sportolók is aktívan kiveszik részüket vírusjárvány kezelésében: segítenek az otthonmaradásra buzdításban, és hasznos tanácsokat adnak a fiataloknak az online tanuláshoz és közösségépítéshez is, mely számukra természetes lételem. A versengés területén a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság legizgalmasabb, rájátszás és döntő szakaszában az elhivatott és eltökélt versenyzők ismét megmutathatják, milyen kiváló teljesítményt tudnak elérni. A tét pedig nem csekély, hiszen a verseny összdíjazása 15 millió forint. Örülünk, hogy több évre visszanyúló támogatásunk révén most részese lehetünk a sportszeretőknek jelenleg egyedüliként nyújtható versenyszerű sportélmény, az e-sport támogatásában” – mondta el Lesti Mónika, a K&H Csoport szenior kommunikációs menedzsere.

A vírusjárvány persze átírta a K&H MNEB menetét és lebonyolítását is. „Az elmúlt hetekben gyakorlatilag az egész bajnokság átköltözött az online felületekre, és az eredetileg tervezett offline döntők is az online térben lesznek megrendezve.  A 2020-as bajnokságban hét játékban – League of Legends (LoL), Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Rainbow Six Siege (R6S), PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) és Hearthstone, FIFA 20 és autószimulátor e-sportban – mérhetik össze tudásukat az e-sportolók. A rájátszás és a döntők április és július között zajlanak majd, a mérkőzéseket pedig folyamatosan nyomon lehet követni az online közvetítéseken keresztül. Az idei bajnokság azonban a kibővült játékok mellett még egy újdonsággal szolgál, ugyanis a LoL verseny része lett a dél-kelet európai nemzetközi bajnokságnak, az Esports Balkan League-nek” – tájékoztatott Biró Balázs, a HUNESZ elnöke a verseny kapcsán.

A League of Legends játékkal veszi kezdetét a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntőinek sora. “Az alapszakaszt megnyerő Wonder Stag Esports várja ellenfelét a vasárnapi döntőben, a végső győzelem sorsa pedig ezúttal egy még nagyobb online show keretében, három győzelemig tartó párharcban dől el 2020. április 26-án 16 órától, melyet a rajongók élőben követhetnek majd az Esport1.hu oldalán. A LoL bajnokság első három helyezettje között 2 millió forint pénznyeremény oszlik el” – mondta Hodozsán Dániel, a K&H MNEB főszervezője.

A bajnokságról további információk: https://esport1.hu/news/mneb

Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50