Európa 25 országában kapható már a Vive Pro Eye

forrás: Prím Online, 2019. május 16. 02:13

A HTC Corporation („HTC”) bejelentette, hogy elindult a Vive Pro Eye virtuális valóság eszköz forgalmazása Európában. A HTC Vive Pro Eye a vive.com weboldalon és kiskereskedőkön keresztül vásárolható meg, ára 1649 euró. Az eszközt az idei CES-en jelentették be, és a legújabb szemkövetési technológiát alkalmazza. 

A vállalati felhasználók Advantage csomagban vehetik meg a készüléket Európában (185 euró + áfa), vállalati licenccel és 2 év garanciával. Az Advantage továbbá dedikált terméktámogatást és egyéb szolgáltatásokat nyújt.

 

 

Következő generációs VR megoldás vállalatoknak

A Vive Pro Eye a több díjjal is jutalmazott Vive Pro kialakításán alapul. A szemkövetéses technológia az alábbi előnyöket nyújtja:

  • Pontos szemkövetés: kifejezőbb avatárok létrehozásán keresztül valósághű megbeszélések és együttműködést segítő eszközök.
  • Dinamikus betanítási, oktatási környezet: valóságot pontosabban leképező szituációk megjelenítése és intelligens teljesítményértékelés.
  • Alaposabb adatelemezés: hőtérképezésen és szemmozgás követésén alapuló valós idejű visszajelzés viselkedéselemzéshez és döntési folyamatok feltárásához.
  • Intuitív felhasználói élmény: A szemmozgással történő navigációnak köszönhetően a menüben nincs szükség a kontrollerekre, emellett egyszerűbb és kényelmesebb használatot biztosít.

 

A Vive Pro Eye használata a SteamVR 2.0 követési technológiának köszönhetően széles palettán mozog, akár ülve, akár egy 10 m x 10 m alapterületű helyiségben is használhatjuk több felhasználós környezetben. A headsetben dual OLED kijelző található, az összesített felbontás így 2880 x 1600 pixel, emellett beépített fejhallgatóval érkezik.

 

Graham Wheeler, a HTC Europe vezérigazgatója elmondta: “A HTC Vive Pro a vállalati VR felhasználás egyik fontos szereplőjévé vált világszerte. A továbbfejlesztett Vive Pro Eye-t az új igényeknek és a teljes körű vállalati felhasználásnak megfelelően alakítottuk ki. Legyen szó hatékonyabb betanításról vagy mélyrehatóbb adatelemzésről, a felhasználók professzionális eszközt kapnak, amivel hozzájárulhatnak a hatékonyabb munkafolyamatokhoz és munkavégzéshez.”

 

 

 

Optimalizált teljesítmény - foveated rendering

A szemmozgás követésének köszönhetően a felhasználók kihasználhatják a foveated rendering előnyeit. Ennek során az eszköz a grafikus és a számítási teljesítményt aszerint optimalizálja, hogy a felhasználó merre néz - ezáltal nagyobb hatékonyságot és jobb képminőséget ér el.

 

Az NVIDIA Turing alapú RTX grafikus vezérlőkártyái a foveated rendering terén az egyik legjobb megoldást nyújtják. A vállalat a Variable Rate Shading (VRS) technológiája kapcsán a Vive Pro Eye-t nevezte meg javasolt VR headsetként a GPU Technology Conference-en. Az eseményen a Vive olyan különleges vállalati megoldásokat is bemutatott, mint a BMW M Virtual Experience, ami a Zerolight, az NVIDIA és a Vive közös fejlesztése. A program segítségével a felhasználók személyre szabhatták, felfedezhették és bele is ülhettek az 1:1 méretarányú digitális járművükbe.

 

“A Vive Pro Eye a VIVE Pro nagyszerű tulajdonságaira épül, és tovább is fejlesztette azokat.” – tette hozzá Chris O’Donnor, a Zerolight technológiai vezetője. “A headset szemkövetési technológiája a foveated renderingen és a részletes viselkedési adatokon keresztül számos előnyt biztosít ügyfeleinknek.”

 

A Vive Enterprise-ról további információ az alábbi oldalon található: www.enterprise.vive.com.

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50