A Fujitsu és a Veeam együtt egyszerűsítik a mentést és a visszaállítást

forrás: Prím Online, 2019. május 15. 14:15

A Fujitsu és a Veeam egyszerűsítik a mentést és visszaállítást az adatközpontban kritikus virtuális gépeket üzemeltető ügyfelek számára. Partnerkapcsolatukkal növelik az adatok rendelkezésre állását, gyorsítják a katasztrófa utáni visszaállítást, és lerövidítik a váratlan rendszerleállásokat. Az iparág egyedülállóan széles kínálatban elérhető Fujitsu ETERNUS tárolói és a Veeam Availability Suite piacvezető felhőfelügyeleti megoldás kombinációja vállalatok százezreit segítheti hozzá a zavartalan üzletmenet fenntartásához.

A vállalatok többségének működésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a teljes körűen virtualizált számítási környezet és annak védelme. Ebből eredően mind fontosabb szempont a virtuális gépek adatainak megbízható mentése és gyors visszaállítása. A Fujitsu és a Veeam együtt nagy mértékben egyszerűsítik és automatizálják a virtuális gépek adatainak biztonsági mentését és visszaállítását az éles környezetben – helyben éppúgy, mint a felhőben. Számos ügyfélnél eddig meglehetősen bizonytalan kimenetelű volt ez a folyamat. 

 

Olivier Delachapelle, a Fujitsu EMEIA tároló-termékkategóriáért felelős vezetője elmondta: „A konkrét feladatokra dedikált virtuális gépek beépülnek a kritikus infrastruktúrába napjaink egyre erőteljesebben virtualizált környezeteiben. Az összehangolt mentési stratégiához rendszeresen pillanatfelvételeket kell készíteni a virtuális gépek környezetéről, hogy váratlan hiba esetén minimumra lehessen szorítani a leállást. A Veeammal partnerkapcsolatra lépve a Fujitsu csökkenteni tudja a virtuális gépek adatvédelmével járó költségeket. Egyszerűsíti a mentést az élesben működő virtuális gépnél, biztosítva ezzel az üzletileg kritikus adatok lehető legmagasabb szintű rendelkezésre állását és gyors visszaállítását.”

 

Ken Ringdahl, a Veeam globális szakmai szövetségekért felelős alelnöke, hozzátette: „A Veeam Backup és Replication szoftvereket a Fujitsu ETERNUS tárolótömbön futtatva gyorsítani tudjuk a pillanatfelvételek készítését, és úgy mérsékeljük az adatvesztés kockázatát, hogy közben nem tesszük ki túlzott terhelésnek az éles rendszereket. Ez a szemlélet nem csupán az adatvédelmet teszi hatékonyabba, hanem a mentést és a visszaállítást is gyorsítja a virtuális gépeknél anélkül, hogy ennek a teljesítmény látná kárát.” 

 

Most, hogy elérhetővé vált a Veeam pillanatfelvétel-készítő bővítőmodulja a Fujitsu ETERNUS AF all-flash és ETERNUS DX hibrid tárolókhoz, az ügyfelek tetszőleges gyakorisággal végezhetnek komplett VM-mentést és készíthetnek másolatokat a pillanatfelvételekről anélkül, hogy ez bármilyen módon érintené az éles környezet működését. A fejlett adatvédelmi képességek áthidalják a tárolók RPO és RTO célértékei között húzódó szakadékot.* Mindenkor garantálják az adatok magas szintű rendelkezésre állását, és katasztrófa idején is fenntartják a folyamatos üzletmenetet. 

 

A partnerkapcsolat a következő szakasz a Fujitsu és a Veeam együttműködésében. A szállítók korábban a Veeam Data Mover szoftvert integráltak közösen a Fujitsu ETERNUS CS800 S7 adatvédelmi célgépbe a mentési és a visszaállítási teljesítmény javítása érdekében, valamint az ETERNUS LT140 és a LT260 szalagos rendszerekbe azzal a céllal, hogy – a megfelelés és a hosszú távú adatmegőrzés követelményeit teljesítve – egyszerű szalagos archiválást biztosítsanak a virtuális gépek adataihoz. 

 

A Veeam ETERNUS DX és AF tárolótömbökhöz szánt pillanatfelvétel-készítő bővítőmoduljával az ügyelek biztosak lehetnek afelől, hogy adataik mindig rendelkezésre állnak, védve vannak és az éles működéstől egészen az archiválásig, minden szakaszban aktívan hasznosíthatók.

 

Ár és piaci bevezetés

A Veeam Fujitsu ETERNUS DX és FX tárolótömböket támogató pillanatfelvétel-készítő bővítőmodulja ingyenes, és már jelenleg is letölthető.

 

______________

* Az RPO (Recovery Point Objective) és az RTO (Recovery Time Objective) a hatékony katasztrófa-elhárítási és adatvédelmi terv kidolgozásának fontos paraméterei. Az első a kár felmerülése nélkül toleráltható leállási időt, míg a második a katasztrófa utáni adatvisszaállítás időigényét mutatja meg. Ezek a szintek minden vállalatnál eltérnek a rendelkezésre álló költségvetéstől, erőforrásoktól és az alkalmazásprioritásoktól függően. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14