A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

forrás: Prím Online, 2019. április 15. 13:50

A Samsung bejelentette, hogy az 5G hálózati megoldások területén elérte a legnagyobb piaci részesedést Koreában, ezáltal az ország vezető 5G hálózati szolgáltatójává lépett elő. Az 5G szolgáltatás ma már Dél-Korea 85 városban érhető el, amelyet mind a három mobilszolgálatón keresztül igénybe vehetnek a felhasználók és vállalkozások egyaránt. A vállalat a három koreai szolgáltató számára kulcsfontosságú 5G hálózati megoldásokat biztosít, köztük az 5G core-t és több mint 53.000 rádió bázisállomást.

Koreában a szolgáltatók 2018. december 1-je óta sugároznak 5G jeleket Szöulban és a nagyobb városokban a Samsung Networks Business egysége által biztosított 5G rádió bázisállomásokat és az 5G core megoldásait használva.

 

„Korea a világ egyik első országa, ahol az 5G élmény már a felhasználók számára is elérhetővé válik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kivételes 5G hálózati megoldásainknak köszönhetően kulcsszerepet töltünk be az 5G országos bevezetésében – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a hálózatok üzletágának vezetője. – A Samsung az 5G-s megoldások úttörőjeként és azon kevés szolgáltatók egyikeként, akik teljeskörű 5G-s megoldásokat kínálnak, arra törekszik, hogy minél jobban kihasználja az 5G technológia nyújtotta lehetőségeket, kitapasztalja és akár át is lépje azok határait.”

 

 

A koreai szolgáltatók az 5G kereskedelmi értékesítéséhez a Samsung 5G Massive-MIMO Egységének (MMU) 3.5GHz spektrumon működő rádió bázisállomásait használják. A Koreában használt Samsung MMU egyik legkiemelkedőbb jellemzője, hogy ez az egyik legkisebb és legkönnyebb egység, amely elérhető ebben az iparágban, ezáltal nagyon könnyen, mindössze néhány változtatás végrehajtásával telepíthetők a már meglévő szolgáltatói mobilhálózatokba. Az egyszerű alkalmazásának köszönhetően a december 1-jei indítást követően csupán néhány hónappal később a koreai szolgáltatók több tízezer rádiót magába foglaló 5G-s hálózatot tudnak üzemeltetni. 

 

A mindhárom koreai szolgáltató számára biztosított virtualizált 5G core megoldások a 4G hálózatot és a következő generációs Non-Standalone (NSA) 5G szolgáltatásokat is támogatják. A jövőben egy egyszerű szoftverfrissítéssel Standalone (SA) módba is átállíthatóvá válnak majd. A Samsung által kínált megoldás számos, az 5G hálózat kulcsfontosságú technológiáját teljesíti, mint például a Control és User Plane Separation (CUPS), amely létfontosságú a hálózati szolgáltatók számára hálózataik skálázásához és az 5G technológia által elérhető új szolgáltatások támogatásához. 

Kulcsszavak: Samsung 5G hálózat

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36