A cyberbullying és az adatvédelem témái érdeklik leginkább a Netbiztos pályázat diákújságíróit

forrás: Prím Online, 2018. május 15. 08:34

Az internet izgalmas lehetőségeket nyújt a gyerekeknek, de nagyon fontos, hogy már fiatalon megtanulják, hogyan lehet kellő odafigyeléssel és tájékozottsággal elkerülni a veszélyes helyzeteket. A Telenor a DUE Médiahálózat idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján ismét díjazta azokat a diákújságírókat, akik ötletes videókkal hívták fel társaik figyelmét a biztonságos internethasználat témájára.

Vajon mennyire használja okosan az internetet a mai Z-generáció? Tudják, mire kell figyelni, hogy biztonságban legyenek az adataik és ezáltal a magánéletük? A DUE Médiahálózat és a Telenor erre a témára írta ki NetBiztos pályázatát az iskolaév kezdetén. A május 11-én kihirdetett nyertes pályázatok az adatvédelemre, a cyberbullying veszélyére és a tudatos internetezés fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

Az első helyezett, az általános iskolás Szatmáry Zoltán „Zoli okos” című videója ötletesen hívja fel a figyelmet az interneten megjelenő veszélyekre és bemutatja, milyen a tudatos internethasználó. Zoltán a Telenor jóvoltából egy Samsung Galaxy Tab A 10.1 tabletet és egy éves korlátlan Hipernet-használatot nyert.

 

Zöldi Bianka vehette át a második díjat a Virtuálisan történik, de valós életeket tesz tönkre című videójáért, amelyben interjús formában szólaltat meg olyan kortársakat, akik valódi internetes zaklatás áldozatai. Nyereménye egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefon, egy 3 hónapra szóló díjmentes Telenor BLUE M tarifacsomaggal.

 

A látogatás című videójával Hegedűs Benjamin nyerte el a harmadik díjat. Munkájában szemléletes példán keresztül mutatja be, hogy mennyire fontos jelszavaink védelme és az, hogy senkinek, de még barátainknak se adjuk ki ezeket az adatainkat. Kreativitását a Telenor egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefonnal és egy hozzá tartozó feltöltőkártyával díjazta.

 

 

A Telenor felelős szolgáltatóként arra törekszik, hogy szupergyors Hipernet hálózatát korlátok nélkül, minél szabadabban, de egyúttal biztonságosan használhassák a fiatalok. Ezért fontos, hogy rendszeresen beszélgessenek velük arról, hogy mire kell figyelni és hogyan  lehet elkerülni a veszélyes helyzeteket. Hipersuli programjuk keretében évente több ezer diákot oktatnak a biztonságos internethasználat tudnivalóira. A DUE Médiahálózat diákújságírói pályázatai pedig segítenek, hogy a gyerekek nyelvén, az általuk legfontosabbnak tartott témákon keresztül hívják fel a figyelmet a tudatos és biztonságos netezésre.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50