A tökéletes szelfi egyszerűbb, mint hinnéd

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 13:48

Naponta több millió mobilos önarcképet, azaz szelfit készítenek és osztanak meg a közösségi médiában. De mégis mi kell ahhoz, hogy a tökéletes szelfi elkészüljön? Mi sem egyszerűbb ennél – csak egy okostelefon szükséges egy jó kamerával, na meg néhány egyszerű trükk. A Honor 9 Lite válogatása következik.

A szelfi olyannyira népszerű manapság, hogy már különböző típusok is megkülönböztethetőek, mint például a friendsie – barátokkal készült szelfi, nailfie – körömről készült szelfi, yummytummy – az izmokat megmutató fotó, jógázás közben készített yogaselfie, és még sok más. De mégis miért gyártunk a mobilunkkal ennyi önarcképet? Számos oka van: valaki szeretne egy számára fontos eseményt megörökíteni, mások megmutatni, hogy éppen merre járnak vagy csupán dicsekedni az új frizurájukkal. 

 

Mindenekelőtt a jó fotóhoz kell egy kiváló első kamera. A Honor 9 Lite például duplalencsés 13+2 MP-s kamerájával segíti, hogy tökéletes felbontású képeket tudj készíteni A 13 MP-s kamera felelős a részletek rögzítéséért, míg a 2MP-s társa a kép mélységét tökéletesíti. Mindkét blende széles nyílással is rendelkezik, F2.0 elöl és F2.2 hátul, lehetővé téve ezzel a manapság nagyon trendi bokeh hatást. A „bokeh” elmosódottságot jelent, és ezzel a funkcióval a kép egyes részeit művészien lehet homályosítani. 

 

Előfordulhat, hogy a szelfi készítése sok erőfeszítést igényel, például ha kicsinek bizonyul a kezed, ott kell megnyomnod a fényképező gombját ahol pont nem éred el, stb. A Honor 9 Lite megszünteti ezeket a problémákat a mosoly- és integető funkcióval. Tehát elég csak egyszerűen mosolyognod a kamerába vagy addig integetned, amíg a kéz jel meg nem jelenik a kijelzőn, majd a telefon 2 másodperc múlva automatikusan fényképez. 

 

 

És most következzen néhány egyszerű szabály, a tökéletes szelfi készítéséhez:

 

1. Tökéletes beállítás

A legfontosabb az arcod. Először is, mindig a lencsébe nézz, ne pedig mellé. Az álladat tartsd lent, a kamerát fent. Ha nem vagy biztos abban, hogyan is pózolj, nézz körül kedvenc sztárjaid közösségi média oldalain. Ők aztán tudják, hogyan kell a kamerába nézni! Így meg lehet találni a legmegfelelőbb módját a szelfikészítésnek. Lazulj el, érezd magad kényelmesen és nyújtsd önmagad!

 

2. Jó megvilágítás

A szelfikészítés következő szabálya a jó megvilágítás. A rossz fény tönkreteheti még a legjobb pózodat is. Például rosszul fogsz festeni, ha túl erős a fény és ezért hunyorogsz. Éppen ezért tanácsos természetes megvilágítást használni, ha pedig mesterséges fénynél fotózol, ügyelj arra, hogy az ne világítson a szemedbe. Vagy ami még jobb, sütkérezz egy kicsit a napon, de ügyelj a napszemüveg viselésére! A jó fényviszonyok a szem alatti ráncokat akár teljesen el is tüntethetik. 

 

3. A háttér is fontos

Fontos megjegyezni, hogy amikor szelfit készítesz, nem csupán önmagadról készítesz fotót, hanem arról is, ami mögötted van. Bizonyosodj meg róla, hogy a körülötted nincs rendetlenség, vagy oda nem illő dolgok. A háttér legyen előnyös és praktikus. 

 

4. Ne légy unalmas! 

Ugyanazt a beállítást és arckifejezést használni századszorra is – nem túl szerencsés. Amikor szelfit készítesz, próbálj meg valami érdekeset csinálni, ha például egy koncerten vagy, figyelj arra, hogy a háttér is cool legyen: lehet, hogy éppen el tudsz kapni egy fotót a színpadon lévő sztárral? A mosoly mindig jól mutat: a Honor 9 Lite mosoly funkciója kifejezetten hasznos lehet a megfelelő beállítás megtalálásához.

 

A szelfizés kiváló szórakozás, amely örök életűvé varázsolja a fotókat, készüljenek akár egy utazáson, a barátaiddal való találkozás alkalmával, vagy egy vasárnapi kiruccanáson. A görcsös igyekezettel készített szelfiből sosem lesz jó fotó. Tehát, ha rajongasz a szelfikért, szerezz be egy jó telefont egy jó kamerával és érezd jól magad!

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36