144,2 millió forint helyi és körzeti televíziós műsorok gyártásának támogatására

forrás: Prím Online, 2018. március 17. 11:38

Huszonkilenc közéleti és kulturális magazinműsor, valamint hírműsor készítéséhez összesen 144,2 millió forint támogatást ítélt meg a mecenatúraprogramban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A grémium három hazai filmfesztivál díjfelajánlásairól is döntött. Túl hangos reklámblokkok miatt 440 ezer forintos bírságot szabott ki a testület.

Huszonkilenc közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor támogatása

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programja közéleti, kulturális magazinműsorok és hírműsorok készítését célzó pályázatának tavaly meghirdetett negyedik fordulójában összesen 144,2 millió forintot ítélt oda huszonkilenc helyi és körzeti televíziós műsorszám egy-egy évi támogatására. Közéleti magazin kategóriában hét televízió pályázott eredményesen: a Tatabányai és a Hajdúnánási Televízió, a Putnoki Városi Televízió, a Csongrád Tv, a bükkábrányi Eleven Televízió, a mohácsi Csele TV, valamint a csepregi Trió- TV-Dunántúl. A támogatásból hírműsorokat készíthet tizenegy médiaszolgáltató: a Gyöngyösi és az Ózdi Városi Televízió, a Nyíregyházi és a Bajai Televízió, a Makói Városi TV, a Gyula és a Győr+ Televízió, a Kanizsa TV, a kiskunhalasi Halas TV, a kaposvári Kapos Televízió és a pécsi Pannon Televízió. Szintén tizenegy televízió kapott hozzájárulást kulturális magazinműsorok gyártására: a Kecskeméti Televízió, a Pápa Városi Televízió, a Makói Városi TV, a Veszprém, az Érd és a Somogy TV, a dunaújvárosi D+ TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, a Bonum TV, a százhalombattai Halom Televízió, valamint a szekszárdi Tolnatáj Televízió.

 

Filmfesztiválok díjazása

A Médiatanács 500 ezer forinttal járul hozzá a fiatal operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között. 

 

A Médiatanács 1,8 millió forinttal támogatja a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett. A magyar és külföldi alkotók május 31-ig nevezhetnek filmjeikkel a fesztiválra. 

 

A nagy múltra visszatekintő szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a családok éve alkalmából fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal támogatja az október 16. és 21. között zajló rendezvényen. 

 

Médiafelügyeleti döntések

A Story5-öt, a 4-es csatornát és a Galaxy TV-t üzemeltető médiaszolgáltató 440 ezer forint bírságot kapott, mert a tavalyi utolsó negyedévben tizenegy alkalommal tett közzé a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámblokkot. 

 

A Tiszavasvári Városi Televízió szolgáltatójára egy decemberi hatósági ellenőrzés alapján tízezer forint bírságot szabott ki a grémium, mert a televízió kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz és a jogszabályban előírtakhoz képest.

 

A tanács a jogkövetkezmények kiszabásakor mindig az arányosság és fokozatosság elvét szem előtt tartva, az ügy összes körülményének figyelembe vételével hozza meg döntését.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36