Ember és technológia kapcsolatát vizsgálja a SMART 2018

forrás: Prím Online, 2018. február 8. 13:31

Kilencedik alkalommal rendezik meg idén hazánk legfontosabb technológiai konferenciáját a SMART-ot, 2018. április 4-én a Budapesten. A szakmai esemény idén a fintech, a mobiltechnológia, az 5G, az IoT, az autóipar, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a kiberbiztonság és az automatizáció legfrissebb trendjeit vesézi ki.

A technológiai forradalom gyorsvonatként száguld és az élet egyre több terültén okoz tektonikus erejű változásokat. A SMART 2018 konferencia, melynek a budapesti Akvárium Klub ad otthont, négy fő tematika köré építve nyújt betekintést a friss technológiai trendekbe, és ezek társadalmi hatásaiba, illetve a magyar gazdaságban, vállalati világban a digitalizáció hatására bekövetkező változásokba.  

 

Digitális határterületek, emberi perspektívák

A szakmai fórum amellett, hogy konkrét cégek élenjáró megoldásait és rangos hazai technológiai szakértők véleményét mutatja be a legújabb technológiák egyénre és gazdaságra kifejtett hatásáról, határterületek szakembereit is megszólaltatja. Ennek szellemében az autózás jövőjéről tart majd előadást Bazsó Gábor „Karotta”, beszél a technológiához kapcsolódó függőségekről Zacher Gábor, Vitézy Dávid pedig a jövő városáról osztja meg gondolatait, de mellettük többek között Mérő László előadását is meghallgathatják a résztvevők.  

 

Dollár és euró milliókat húznak be külföldről magyar startupok

A közelmúltban három jelentős sikersztori is megvalósult magyar startupokhoz kapcsolódóan, friss lendületet adva ezzel a hazai ökoszisztémának. A fizetési megoldást fejlesztő Barion 6 millió eurós (kétmilliárd forintos) kockázati tőkebefektetéshez jutott Csehországból, az önvezető autók területén aktív AImotive 38 millió dolláros (9,5 milliárd forint) tőkeinjekciót kapott az USA-ból, míg médiaértesülések szerint az amerikai Dell spin-off cége 100 millió dollárért (25 milliárd forint) vásárolta fel az IT biztonságban utazó Balabit-et. A sokak számára inspirációt jelentő sikerekbe és annak részleteibe maguk az alapítók nyújtanak bepillantást a SMART 2018 színpadain. 

 

 

A gépek és algoritmusok tényleg elveszik az emberek munkáját?

Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő technológiai terület jelenleg az automatizáció és a mesterséges intelligencia, melyek sci-fi-be illő víziókat gerjeszthetnek az ember és technológia kapcsolatának jövőjéről. A témát a konferencia keretében több előadó is vizsgálja, Pintér Róbert, az e-Net kutatási igazgatója például arról beszél majd, hogy oktatás nélkül Magyarország vesztese lehet a mesterséges intelligencia által hozott forradalomnak. A Spark Institute előadásaiból pedig kiderül, hogy mit kell tenniük a vállalatoknak, hogy el tudjanak indulni az intelligens algoritmusok használatával. Izgalmasnak ígérkezik még Halász Viktor rendőrfőhadnagy kriptovaluták és bűnözés kapcsolatáról szóló előadása, vagy Nagy Szabolcs, a Turbine alapítójának a mesterséges intelligencia rák elleni harcban betöltött szerepéről szóló okfejtése. Dr. Fehér Gyula a Ustream alapítója, az IBM 

 

Budapest Lab vezetője pedig arról beszél majd, hogy hogyan transzformálja át a vállalatokat a jövőben a mesterséges intelligencia, míg Varga Soma repülőmérnök, annak részleteibe avatja majd be a közönséget, hogy hogyan lehet Szegedről indulva megnyerni a NASA formatervezési versenyét.  

 

A hagyományokhoz híven, egyfajta tehetséggondozó szerepet betöltve a SMART 2018 bemutatkozási lehetőséget nyújt a leígéretesebb friss hazai startupoknak és egyetemi innovációknak is.

 

A SMART 2018 főtámogatója az OTP, és kiemelt támogatója a Magyar Telekom. A további támogatók között pedig megtaláljuk a SAMSUNG-ot, Microsoft-ot és a RedBull-t is.

Kulcsszavak: konferencia SMART 2018

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36