A HP befejezte tárgyalásait a PwC-vel

, 2000. november 22. 18:04
A HP nyilvánosságra hozta a 2000. negyedik negyedévére és a teljes pénzügyi évre vonatkozó adatait: az árbevétel 17, a részvényegységre jutó eredmény pedig 14 százalékkal nőtt a IV. negyedévben. Az éves árbevétel 15, míg a részvényegységre jutó eredmény 16 százalákkal emelkedett.
A vállalat a negyedév során végrehajtotta azt a korábban bejelentett részvénydarabolási tranzakciót, amelynek keretében a törzsrészvények tulajdonosai minden egyes papírjuk helyett kettőt kapnak cserébe. A részvényekre és a részvényegységre vonatkozó adatok a részvénydarabolás hatását is tükrözik.

A nettó árbevétel 11,4 milliárd dollárról 13,3 milliárdra emelkedett az előző év utolsó negyedéhez képest. A részvényegységre jutó, hígított alapon számított nyereség 45 cent volt a vállalat mintegy 2,05 milliárd törzsrészvényére és részvénnyel egyenértékű értékpapírjára nézve. Az elmúlt év hasonló időszakának egy részvényre jutó, hígított alapon számított nyeresége 36 cent volt.

"Elégedettségre ad okot, hogy árbevételünk az eddiginél lendületesebben bővül, ugyanakkor csalódottsággal tölt el bennünket, hogy számos, mostanra már azonosított és kezelt probléma egybeesése miatt a részvényegységre jutó nyereség terén nem sikerült megvalósítanunk a negyedévre kitűzött célt" - nyilatkozta a HP elnök-vezérigazgatója, Carly Fiorina.

Bejelentésében a HP arról is beszámolt, hogy befejezte a PricewaterhouseCoopers (PwC) képviselőivel folytatott tárgyalásait a cég tanácsadási üzletágának megvásárlásáról.

"Sajnáljuk, hogy nem sikerült kölcsönösen elfogadható megállapodásra jutnunk a PwC tanácsadási divíziójának átvételét illetően. Professzionális színvonalú üzletágról van szó, és meggyőződésünk, hogy a tulajdonosváltás mielőbbi végrehajtását stratégiai megfontolások indokolják. A jelenlegi piaci környezetben viszont már messze nem vagyunk biztosak abban, hogy a felvásárlással képesek lennénk elérni az értékteremtést és a munkatársaink megtartását előtérbe helyező célokat. Ezért nem vagyok hajlandó engedni azt, hogy a tranzakció körüli bizonytalanság továbbra is elterelje a HP dolgozóinak figyelmét. Akár szervezeti fejlesztés, akár pedig akvizíció útján, a jövőben is folytatni kívánjuk tanácsadási potenciálunk lendületes bővítését, céljaink elérése érdekében pedig nem zárkózunk el semmilyen üzleti konstrukciótól" - mondta a HP elnök-vezérigazgató.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09