Új Logitech webkamera a gamerek és streamerek igényeire szabva

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 24. 10:11

A Logitech bemutatta a Logitech BRIO 4K STREAM EDITION webkameráját. Az új Ultra HD 4K kamerával akár a legapróbb arcrezdüléseket is megörökítő live streamek készíthetőek, méghozzá élethű, HD 1080p/60fps minőségben.

A BRIO 4K STREAM EDITION az Ultra HD 4K-nak és a magas dinamikatartománynak (HDR) köszönhetően a full HD videónál négyszer nagyobb felbontásban közvetít, automatikusan alkalmazkodik a fényerő változásaihoz, így elkerülhető, hogy háttérfényben vagy mozgás közben elsötétedjen a kép. Az Ultra HD 4K felbontás alkalmassá teszi az eszközt, hogy akár a legapróbb arcrezdüléseket is valósághű és pontos színekben vegye fel. A kamera a Full HD felbontást zoomolás közben is megtartja, így a közönség a háttérfény változásától függetlenül tudja élvezni az adást. 

 

 

Felbontás-priorizált módban a Logitech BRIO 4K STREAM EDITION 1080p/60fps minőségben készít tökéletesen valósághű videókat, művészi slow motion készítésénél vagy visszajátszásánál minimalizálja a képkésleltetést. A kamera tartalmazza a ChromaCam kiegészítőt is, amely egy mesterséges intelligenciával rendelkező háttér-semlegesítő applikáció a Personify-től. A program képes elhomályosítani, eltávolítani vagy kicserélni a zavaró elemeket a háttérben, így professzionális képminőség érhető el bárhol is történjen a streamelés. A látószög 65 vagy 78 fokra szűkíthető, ebben az esetben kizárólag a főszereplőn van a fókusz. illetve 90 fokra is nyitható, így a nézők a felvétel teljes egészét láthatják. 

 

 

 

„Az élő közvetítés társadalmi jelenséggé vált, a játékosok ma már összességében kétszer több időt töltenek videók követésével, mint játékkal, a Twitch, a Youtube illetve a Mixer csatornái pedig mostanra az új generáció televíziójává váltak.” – mondta Guillaume Bourelly a Logitech webkameráinak szenior portfolió és termékmenedzsere. „A népszerű BRIO kameránkat streamelésre optimalizálva született meg a BRIO 4K STREAM EDITION, amelynek minden professzionális tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségben tudja kiszolgálni a nézőket.  A legmagasabb felbontásra optimalizált módban a legapróbb részleteket is 4K felbontásban veszi fel, streamelni pedig folyamatos 1080p/60fps minőségben lehet egy teljesen integrált megoldással, az XSplit Broadcaster-el.” 

 

 

A Logitech és a SplitmediaLabs szoros együttműködésének eredményeképp az XSplitTM Broadcastert és az XSplit Gamecastert arra optimalizálták, hogy a kamerát kiegészítve „minden az egyben” streaming megoldást biztosítsanak 4K kompatibilitással és nagyfelbontású képfelvétellel. Az összes kamerát 12 hónapos prémium XSplit hozzáféréssel szállítják, amely tartalmazza a XSplit Broadcaster és XSplit Gamecaster appokat is. Ezen felül az OBS (Open Broadcaster Software) is támogatja a Logitech BRIO STREAM-et, így akár kicsomagolás után azonnal el is lehet kezdeni streamelni.  

 

Ár és elérhetőség

A Logitech BRIO 4K STREAM EDITION kamera elérhető a Logitech.com weboldalon 249 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron a kiválasztott európai országokban. 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50