Nem épít mobiltelefon-gyárat Debrecenben a DbTEL

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 14. 08:29
A tajvani DbTEL elállt korábbi szándékától és nem épít mobiltelefon-gyárat Debrecenben - erősítette meg az MTI helyi tudósítójának gazdasági forrásokból származó információját hétfőn Rácz Róbert, a polgármester tanácsadója.
Elmondta: a DbTEL a napokban jelentette be, hogy az igazgatótanács döntése értelmében elállnak a debreceni beruházástól. A tajvani cég döntését nem indokolta. Rácz Róbert hozzátette: a megállapodásnak megfelelően a debreceni önkormányzat eleget tett vállalt kötelezettségeinek, s megvalósított minden olyan infrastrukturális beruházást, amely lehetővé tette volna a helyi ipari park első nagybefektetőjének a letelepedését.

A debreceni mobiltelefon-üzem beruházási szándékát ez év márciusában sajtótájékoztatón jelentette be a város polgármestere, valamint az amerikai Motorola és a tajvani DbTEL cég képviselője. Kósa Lajos akkor elmondta, hogy a 20 hektáros debreceni ipari park első nagybefektetője a tajvani székhelyű DbTEL, a Motorola Távközlési világcég egyik jelentős beszállítója lesz.

Az akkor felvázolt tervek szerint az alkatrész-, majd a telefonkészülék-gyártás ez év közepén kezdődött volna: az összességében 80 millió dolláros beruházással egy-két év alatt 1500-1800 új munkahelyet teremtettek volna a városban.

Michael Moi, a DbTEL elnöke márciusban közölte: a debreceni lesz a cég első készülékgyártó üzeme Európában. Ezt a döntést nagymértékben befolyásolta, hogy a város kiváló feltételekkel rendelkezik a gyártáshoz - mondta az elnök.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50