IDC DevOps üzleti találkozó

forrás: Prím Online, 2017. február 16. 15:59

Az IDC február 15-én tartotta DevOps témájú üzleti reggelijét, melyen számos vállalat informatikai vezetője vett részt Budapesten.

A piaci nyomás és a kapcsolódó technológiák – a felhő, a mobilitás, a big data/analitika és a közösségi média – rendkívül gyors ütemben emeli mind magasabbra a lécet a szoftveralkalmazások bevezetésnek sebessége terén. A szoftverek egyre kritikusabb szerepet játszanak a fenntartható versenyelőny megszerzésében, az IT-szervezeteknek pedig folyamatosan, ugyanakkor gyorsabban, jobb minőségben és biztonságosabban kell rendelkezésre bocsátaniuk az ügyfelek szükségleteihez igazodó funkciókat. Minden szempontból erősödő nyomás nehezedik az informatikai felsővezetőkre az IT-szolgáltatások nyújtása terén.

 

A fentiekkel összhangban az automatizáció, a felhőplatformok, az agilis módszertan és a folyamatok szabványosítása átalakítja az üzleti, a fejlesztő, a tesztelő és az üzemeltető csapatok szerepköreit és feladatait. Az átalakulás jelentős szervezeti és kulturális változtatásokat tesz szükségessé, amely a DevOps IT módszertan vállalati meghonosításában képződik le. A DevOps üzleti, folyamatbeli és technológiai értéket kínál, és számos markáns előnnyel támogatja az ügyfelek igényeire szabott szolgáltatásnyújtást és – végül, de nem utolsósorban – a gyorsabb piacra lépést.

 

 

Ilosvai Péter, az IDC tanácsadási és IEP programokért felelős CEE régióbeli igazgatója előadásában a következő kérdésekre adott kézzelfogható válaszokat:

  • Miért gátolja a hagyományos szervezet a vállalatokat piaci bevezetési idejük rövidítésében?
  • Mi az oka annak, hogy a folyamatok átszervezésével már nem lehet javítani a helyzeten?
  • Miért mondjuk azt, hogy a jövő nem a szoftver-, hanem a rendszerfejlesztésé?
  • Hogyan lehet egy cég még agilisabb, és miként érhet véget az üzlet, az IT, a fejlesztés és az üzemeltetés közötti anakronisztikus küzdelem?
  • Készen állunk-e arra, hogy az IT-t feje tetejére állítva megvalósítsa a DevOps forradalmát?

 

Az előadást követő beszélgetés során az előadó és a résztvevők megpróbálták körül járni és elemezni, milyen érettségi szakaszban tartanak a hazai vállalatok a DevOps megvalósításában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36