Vezeték nélküli eszközök dominanciája a Comdexen

Széll Zoltán, 2000. november 17. 10:34
A vezeték nélküli eszközök dominálnak a november 13-án kezdődő Comdex Fall 2000 kiállításon Las Vegasban, amely a Convention Centerben és a környező hotel-kaszinókban kerül megrendezésre.
A rendezők minden eddigit felülmúló bemutatóra készülnek, amelyet az is mutat, hogy a kiállítás területét 100 ezer négyzetméterre növelték, és több mint 100 000 látogatóra számítanak. A rendezvényen közel 2500 kiállító mutatja be termékeit. A kiállítást Bill Gates, a Microsoft elnöke nyitja meg. További előadók: Larry Ellison, az Oracle elnöke, Michael Dell, a Dell elnöke és Kurt Hellström, a mobiltelefon-óriás, az L. M. Ericsson elnöke. A látogatók a webes mobiltelefonok és vezeték nélküli technológiák legújabb "hajtásait" tekinthetik meg.

A PC-arénában az Intel bemutatja az első nagy teljesítményű Pentium 4 alapú rendszereket. A rivális lapkagyártó Transmeta is itt vesz repülőrajtot különlegesen alacsony energiaigényű Crusoe mikroprocesszoraival. A Sony, a Hitachi és a Fujitsu mutat be a processzoron alapuló hordozható PC-ket, amelyek szabványos teleppel is hosszú üzemidőt biztosítanak.

A Saint Song tajvani cég a miniatűr PC-k legújabb változatát mutatja be. A kéziszámítógépnél nem nagyobb PC a vállalat első terméke. Az Espresso nevű PC Intel mikroprocesszort, 2,5 hüvelykes merevlemezes meghajtót, saját grafikus alrendszert tartalmaz, és bármelyik PC-s operációs rendszerrel - köztük a Windows 2000-rel - működik.

A Comdex a mobil- és vezeték nélküli eszközök széles választékát vonultatja fel. A 3Com a PDA-funkciókkal kombinált Audrey mobiltelefont, az Ericsson, a Nokia és a Qualcomm nagyobb képernyőkkel rendelkező webeszközöket, a Microsoft a Stinger kódnevű eszközt (gazdag telefonjellemzőkkel: webhozzáférés, e-mail, PDA-funkciók) mutatja be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14