A GEFCO 8 milliárd euró értékű szerződést nyert el a PSA csoport globális ellátási láncának optimalizálására

forrás: Prím Online, 2016. november 5. 08:41

A PSA és a GEFCO csoportok egy új, 8 milliárd euró értékű kizárólagos szerződést írtak alá, melynek alapján az autógyártó teljes globális gyártási ellátási láncát a GEFCO fogja kezelni és optimalizálni. A megállapodás megerősíti, hogy a GEFCO a PSA  csoport első számú szolgáltatója Európában, világviszonylatban pedig második. Az öt évre szóló megállapodás 2017. január 1-jén lép hatályba.

A Push to Pass tervében meghirdetett nyereséges fejlődési célokkal összhangban a PSA csoport tovább növelheti majd üzemi eredményét e megállapodásnak köszönhetően, mely újabb bizonyítékkal szolgál a GEFCO és szolgáltatásainak minősége iránti bizalomról. 

 

Globálisan integrált logisztikai és szállítási megoldások

A megállapodás értelmében a GEFCO fogja megtervezni és bevezetni a globális logisztikai és szállítási megoldásokat a PSA csoport három márkája, a Peugeot, a Citroën és a DS kapcsán. Ez magában foglalja a teljes ellátási lánc kezelését és optimalizálását, a gyártó és összeállító üzemek által igényelt alkatrészek beszerzésétől a kész járművek forgalmazásáig. Ezen kifelé és befelé irányuló logisztikai szolgáltatásokon túl a pótalkatrészek forgalmazását is a GEFCO fogja biztosítani.

 

Ez a stratégiai partneri kapcsolat a GEFCO szakértelmének elismerése a komplex ellátási láncok megtervezése és optimalizálása terén. 4PL szolgáltatóként a GEFCO lesz a PSA csoport kizárólagos partnere a teljes körű megoldások kialakítását szolgáló, vasúti, közúti, tengeri, légi és folyami szállítást ötvöző optimalizált, multimodális folyamatok bevezetése kapcsán is. Az ellátási lánc pályázati úton kiválasztott beszállítóinak koordinálásáért is a GEFCO lesz felelős. Integrált szerepének fő feladata lesz a csoport fejlett mérnöki képességeinek alkalmazása a nagy teljesítményű informatikai és adatkezelő rendszerekkel ötvözve, a valós idejű nyomon követés és a beszállító, raktározó, és forgalmazó láncok zökkenőmentes együttműködésének biztosítása érdekében. 

 

A megoldás valamennyi (mintegy 50) országra kiterjed, ahol a PSA csoport jelenleg tevékenykedik, legyen szó gyártásról vagy forgalmazásról, és egyben fokozni fogja a GEFCO vásárló és csoportosító erejét, melynek minden ügyfele hasznát fogja látni. 

 

 

Stratégiai partneri kapcsolat mindkét fél számára

„A megállapodás erőteljes motorként fogja szolgálni a PSA csoport üzemi eredményének növelését. Nincs kétségünk a GEFCO képességei felől, hogy partnerként támogassanak minket egy kihívásokkal teli átalakulás levezénylésében, új üzleti lehetőségek felkutatásában és nemzetközi fejlődésünkben” - mondta Yannick Bézard, a Csoport beszerzési elnökhelyettese.

 

A PSA csoport partnerként tekint a logisztikai specialista GEFCO-ra a külső partnerekkel vagy önállóan megvalósítandó jövőbeli projektek ellátási láncainak és gyártási megoldásainak kialakítása kapcsán is. 

 

„A GEFCO büszke arra, hogy a PSA csoport megbízható stratégiai partnerének választotta. A GEFCO minden egyes csapata elkötelezett az iránt, hogy teljesítsük ügyfeleink hatékonyság iránti igényét" - mondta Luc Nadal, a GEFCO Igazgatótanácsának elnöke. „Csapataink minden egyes nap bizonyítják képességüket ügyfeleink nemzetközi fejlődésének támogatására, miközben velük együttműködve igyekeznek leküzdeni a hosszú távú fejlődésük és nyereségességük kapcsán felmerülő kihívásokat.”

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36