Dell SCOS 7 az egyedülállóan alkalmazkodó, jövőálló tárolási megoldás

forrás: Prím Online, 2016. június 7. 09:11

A Dell bejelentette új Storage Center Operating System 7 verzióját Compellent tárolókra, amely növeli a vállalati tárolási technikák gazdaságosságát. Hároméves munka eredményeként egy olyan platform született, amely felgyorsítja az iparág átállását a modern flash-alapú architektúrákra.

Radikálisan újragondolt rendszer a jövőálló vállalatokért

A Dell Storage Center Operating System 7 (SCOS 7) határozottan ösztönzi a flash-technológia bevezetését, a virtualizációs lehetőségek révén magasabb szintű, egyszerűsített adatfelügyeletet tesz lehetővé, valamint egyesíti a Dell tárolási ökoszisztémájának egyéb elemeit. Az új kiadás intelligens és rugalmas megoldást biztosít a flash-technológiára történő átálláshoz, amely fontos lépés a jövőálló vállalati infrastruktúra megvalósítása felé. Az SCOS 7 egyedülálló képességei jelentős üzleti előnyöket biztosítanak, többek között:

  • csökken a flash- és hibrid tömbök beszerzési költsége;
  • az átalakított és egyszerűsített felügyelet révén csökkennek az életciklus során fellépő költségek;
  • az üzleti és technológiai változások rugalmasabban kezelhetők;
  • a virtualizációs és felhőalapú technológiák bevezetésének kiemelt támogatása, valamint
  • az ügyfelek befektetéseinek magasabb, portfólió szintű védelme.

 

„A Dell SC sorozata mindig is rendkívül előremutató tárolási platform volt, az SCOS 7 pedig messze a legforradalmibb szoftverünk – jelentette ki Alan Atkinson, a Dell Storage alelnöke és vezérigazgatója. Az SC platformot már az alapoktól úgy terveztük meg, hogy jövőálló legyen, és valóban új szintre emelje a flash használatát, a deduplikációt, valamint a rendszerintelligenciát.”

 

 

Minden eddiginél gazdaságosabb tárolás, bővített szolgáltatások 

Bár az effektív flash-kapacitás terén már így is az iparág legjobbja az egy gigabájtra jutó költség terén, a Dell SC sorozata (Compellent) a jövőben még gazdaságosabb tárolást kínál. A vállalat a nettó használható kapacitást a kizárólag flash-alapú megoldások esetében kevesebb mint 0,45 dolláros, míg a merevlemezes megoldásokat kevesebb mint 0,10 dolláros áron kínálja gigabájtonként. Az SCOS 7 a terhelések eddiginél is szélesebb spektrumához biztosítja a legmodernebb tárolási technológiát. A megoldás csökkenti a flash-technológia bekerülési költségét, amely a bevezetés egyik legfőbb akadálya a vállalatoknál, emellett az üzemeltetési költségeket is csökkenti az egyszerűsített felügyelet és a jobb hatékonyság révén. 

 

  • A legátfogóbb adatredukciós megoldás: az SCOS 7 segítségével az ügyfelek több adatot tárolhatnak kevesebb meghajtón. Az új, szabadalmaztatott, intelligens deduplikáció és a továbbfejlesztett, intelligens tárolószintű tömörítés akár 10:1 arányú kapacitás-megtakarítást jelenthet, ami csökkentheti a flash-alapú, illetve a merevlemezes tárolás költségét. A SCOS 7 adatredukciós eljárása magában foglalja az SC sorozat összes innovatív platformhatékonysági szolgáltatását, többek között az automatizált tieringet. A deduplikáció valamint a tömörítés is automatikusan, dinamikusan és teljesítményoptimalizáltan történik, ami költségmegtakarítást eredményez az adatok teljes életciklusa során.
  • Még rugalmasabb adatközpontok: Az SCOS 7 magasabb szintre emeli az adattárolás felügyeletét, így az ügyfelek gyorsan és zökkenőmentesen reagálhatnak a változó követelményekre. A Dell új Live Migrate szolgáltatásával a tárolók föderációja beépített funkció lesz az SC9000, az SC8000 és az SC4020 tárolók esetében. A storage rendszermérnökök gyorsan és gördülékenyen helyezhetik át a köteteket a tárolók között. Így a munkaterhelések (I/O) megszakítása vagy további virtualizácós hardver/szoftver vásárlása nélkül optimalizálhatják és rendezhetik át a környezetet.

 

Ezen felül az SCOS 7 részletesebb felügyeletet és szabályozhatóságot kínál.

  • Az új Quality of Service (QoS) funkciókkal az egyedi üzleti prioritások szerint, automatikusan foglalhatják le az erőforrásokat a rendszergazdák. Így biztosítható a lehető legjobb teljesítmény az üzleti kritikus alkalmazások számára akár a folyamatosan nagy munkaterhelésű környezetekben is.
  • A VMware VVol támogatás virtuális gépek szintjén teszi lehetővé a tárhely kiosztását, felügyeletét és kezelését.

A fenti két funkció megkönnyíti a többügyfeles és a felhőalapú környezetek kezelését, ezen kívül segíti az informatikai szakembereket az egységes, házirendalapú tárhely-szolgáltatás kialakításában.

  • Egységesített Dell Storage ökoszisztéma: Az új Dell Storage Manager (DSM) szoftver közös felügyeleti platformot biztosít, amely HTML5-alapú felületen kezeli az SC, PS (EqualLogic) és FS termékeket. A korábbi SC Series Enterprise Manager jól ismert felületére épülő SCOS 7 lehetővé teszi a kétirányú többplatformos replikációt az SC és a PS tömbök között, valamint a két rendszer napi szintű kezelését egyetlen közös felületen keresztül. A Dell a mid-range vállalati tárolási megoldások szállítói között egyedüliként kínál natív kétirányú replikációt a különböző termékcsaládjai között.

 

A PS sorozat bármely tárolóplatformját is választják az ügyfelek, korábbi befektetésük értéke teljes mértékben megmarad, sőt, növekedik, amennyiben és amikor SC megoldásokkal bővítik tárolási környezetüket. 

 

Elérhetőség

Az SCOS 7 ingyenes firmware frissítésként jelenik meg az SC sorozatú termékek élő támogatási szerződéssel rendelkező tulajdonosai számára. Az SCOS 7 legtöbb szolgáltatása azonnal elérhető lesz az SC9000 termékben, míg a teljes SC termékcsaládban várhatóan 2016 harmadik negyedévétől. A Dell PS sorozatú termékek tulajdonosai, akik szeretnék kihasználni a PS és SC termékcsaládok többplatformos replikációs funkcióit, ingyenesen frissíthetnek a PS 9.0 verziószámú firmware-re, amennyiben élő támogatási szerződéssel rendelkeznek. A PS és SC sorozatú termékek licencei között nincs átjárhatóság, az SC sorozathoz külön replikációs licencet szükséges vásárolni.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36