Egymilliárd dollárral segíti a HP a szegény országokat

Zsigó József, 2000. október 12. 19:18
A Hewlett-Packard 1 milliárd dolláros programot indít annak érdekében, hogy a szegény, fejlődő országok falusi lakosai is hozzájuthassanak az internet valamennyi szolgáltatásához.
A számítógépgyártó cég afrikai, kínai és dél-amerikai kormányokkal kezd tárgyalásokat arról, hogyan lehetne az egészségügyi információkat és munkalehetőségeket interneten elérhetővé tenni a vidék számára. A program amellett, hogy nagyszerű humanitárius cselekedet, üzleti lehetőség is a HP számára: a közel 4 milliárd ember, aki eddig még sosem látott számítógépet, HP készülékkel fedezheti fel a világot és - legalábbis a HP reményei szerint - később is ezt a márkát részesíti majd előnyben.

A HP "telecenter" néven új, napenergiával működő készülékeket fejleszt ki Costa Ricaban és Bangladeshben és vállalta, hogy kiképzi az ENSZ önkénteseit a nemes feladatra. A HP tervezi még, hogy a fejlődő országok népművészeti termékeiből online boltot nyit és a befolyt összegből a helyi diákokat fogja szponzorálni - írja a Bloomberg News.

Kulcsszavak: HP +legfontosabb +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59